Presentació de l’estudi “Guia per a les agendes locals de pau i cooperació descentralitzada” amb les autores Tica Font i Jokin Alberti en el marc de la Jornada “Iniciatives locals de pau i cooperació descentralitzada”

  12 març, 2024
 Lloc: Barcelona
 Organitza: Observatori de Cooperació Descentralitzada de la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l'ICIP
 Tipus d'esdeveniment:

L’any 2023 ha estat l’any amb més conflictes oberts al món des del final de la Segona Guerra Mundial. Conflictes que tenen un origen complex i multidimensional i respecte dels quals, les polítiques tradicionals de pau i els mecanismes legals per limitar la violència ja no serveixen, no es respecten o estan obsolets.  

Malgrat que les polítiques de pau i de seguretat no son competència dels governs locals, cada vegada més municipis necessiten dotar-se de programes o participar en xarxes o en iniciatives de pau. És per això que des de l’Observatori de Cooperació Descentralitzada UE-Amèrica Llatina de la Diputació de Barcelona, s’ha elaborat un estudi per conèixer l’estat de la qüestió de la cooperació descentralitzada i les iniciatives de pau per veure’n les potencialitats, les possibles mancances i avançar en la reflexió i propostes per reforçar les agendes de pau en el sí de les polítiques de cooperació descentralitzada. 

El nou estudi de l’Observatori “Guia per a les agendes locals de pau i cooperació descentralitzada. Orientacions per a l’enfortiment de les polítiques locals de pau” ha estat elaborat pel Centre de Recerca Gernika Gogoratuz. La publicació ha anat a càrrec de Jokin Alberti i la investigadora del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Tica Font, i ha comptat amb el suport de Maria Oianguren i Liliana Zambrano-Quintero, i la col·laboració de l’Institut Català per la Pau (ICIP). 

El pròxim dimarts 12 de març a les 12:00 hores, tindrà lloc a Barcelona la presentació d’aquest estudi en el marc de la Jornada “Iniciatives locals de pau i cooperació descentralitzada”, en què se’ns convida a reflexionar col·lectivament sobre com aprofitar el potencial de la cooperació descentralitzada per construir una nova pau territorial.

La Jornada és una iniciativa de l’Observatori de Cooperació Descentralitzada de la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l’ICIP.

Més informació a: https://www.diba.cat/web/ri/-/jornada-iniciatives-locals-de-pau-i-cooperaci%C3%B3-descentralitzada-