Presentació del llibre “Economia (de guerra)” – Pere Ortega- Girona

  24 gener, 2019
 Lloc: Casa de la cultura de girona (Plaça de l'Hospital, 6, 17002 Girona)
 Organitza: Centre Delàs d'Estudis per la Pau, Justicia i pau, i Coordinadora de ONGs solidàries
 Tipus d'esdeveniment:

La guerra comença en les nostres ments, en les pel·lícules que veiem, en les relacions socials que establim, en el sistema educatiu… Vivim en una societat que mercantilitza i converteix en negoci des de les relacions personals fins la guerra.

Aquest llibre parla del negoci que s’amaga darrere de la guerra, i es presenta com un recorregut per tots els engranatges que es mouen al voltant de l’economia militar, en definitiva de guerra. És un text que no enganya en les seves pretensions, doncs parteix d’un propòsit clar i precís: el rebuig al fet que els conflictes s’hagin de resoldre mitjançant l’ús de la força armada, quan els estats disposen de molts altres mitjans per afrontar, transformar o resoldre els conflictes humans.

Somiar a abolir la guerra no ha de ser una quimera, per aconseguir-ho, el millor camí és plantejar-se el desarmament i la reducció de la despesa militar fins a aconseguir que la preparació de la guerra no sigui un objectiu mercantil amb el qual lucrar-se. I així aconseguir acostar-nos a la pau i la justícia, que és, en definitiva, al que una política de seguretat hauria d’aspirar.

Pere Ortega, autor del llibre i president del Centre Delàs d’Estuis per la Pau, portarà la presentació i el debat e la mà de Josep Viçenc, economista i membre de Justicia i Pau de Girona.

Dia i hora: 24 de gener de 2019 a les 19h

Lloc: Casa de la cultura de girona (Plaça de l’Hospital, 6, 17002 Girona)

Organitzen:  Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Justicia i pau, i Coordinadora de ONGs solidàries