Presentació del llibre “La fuerza de la paz” a Barcelona amb Josep Maria Perceval, Gabriela Serra i l’autor, Pere Ortega

  8 febrer, 2024
 Lloc: Llibreria Documenta de Barcelona (c/ Pau Claris 144)
 Organitza: Icaria Editorial i Centre Delàs d'Estudis per la Pau
 Tipus d'esdeveniment:

El dijous 8 de febrer a les 19h, tindrà lloc la presentació de l’últim llibre del Pere Ortega, “La fuerza de la paz”, en un acte a la Llibreria Documenta de Barcelona (c/ Pau Claris 144), amb la participació Pere Ortega, investigador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i autor del llibre; Josep María Perceval, Doctor en Ciències Socials per EHESS de París; i Gabriela Serra, activista per la pau.

El nou llibre de Pere Ortega, “La fuerza de la paz”, aborda les propostes principals d’alguns dels autors més influents del pensament per la pau: Thoreau, Gandhi, Camus, Brecht, Galtung i Hannah Arendt, als quals s’han afegit dos noms rellevants del nostre país, el català Arcadi Oliveres i el valencià Vicent Martínez Guzmán. Dels primers, hi ha sens dubte magnífiques biografies que els analitzen, però els textos de Pere Ortega no en revisen les biografies, sinó que n’analitzen les aportacions més significatives per a la construcció de la pau. I partint d’aquestes, afegeix consideracions sobre com actuar actualment per fer possible un món on es limitin les violències i es faci possible una major cooperació pacífica entre els humans. Seria injust dir que aquests autors són els millors, ja que hi ha molts altres pensadors i activistes que han dedicat les seves vides a treballar per fer més acceptable la vida humana. Però aquests tenen una peculiaritat, van nedar contra els corrents hegemònics dels anys que els va tocar viure i van ser dialèctics davant de les violències i les guerres; van desobeir els governs quan aquests infringien regles morals; van introduir propostes rellevants per eliminar totes les violències; van optar per la llibertat com a signe moral; van ser activistes davant de les injustícies; i van treballar posant la justícia i la pau com a objectiu.

L’acte es podrà seguir per InstagramLive en el canal de la llibreria Documenta: https://www.instagram.com/documentabcn

Més sobre el llibre a la web d’Icaria Editorial: https://icariaeditorial.com/…/4805-la-fuerza-de-la-paz…