Presentació del llibre “La Fuerza de la Paz” amb el seu autor Pere Ortega en el marc de les Nits Temàtiques de la Unipau a Sant Cugat del Vallès

  18 abril, 2024
 Lloc: Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès (carrer de Castellví, 8)
 Organitza: Unipau i Centre Delàs
 Tipus d'esdeveniment:

El pròxim dijous 18 d’abril a les 18h tindrpa lloc a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès, la presentació del llibre “La Fuerza de la Paz” a càrrec de l’investigador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i autor del llibre, Pere Ortega, que conversarà sobre el seu nou llibre amb el membre de la Unipau, José Maria Perceval. L’acte està coorganitzat per la Unipau i el Centre Delàs amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat.

El nou llibre de Pere Ortega, “La fuerza de la paz”, aborda les propostes principals d’alguns dels autors més influents del pensament per la pau: Thoreau, Gandhi, Camus, Brecht, Galtung i Hannah Arendt, als quals s’han afegit dos noms rellevants del nostre país, el català Arcadi Oliveres i el valencià Vicent Martínez Guzmán. Dels primers, hi ha sens dubte magnífiques biografies que els analitzen, però els textos de Pere Ortega no en revisen les biografies, sinó que n’analitzen les aportacions més significatives per a la construcció de la pau. I partint d’aquestes, afegeix consideracions sobre com actuar actualment per fer possible un món on es limitin les violències i es faci possible una major cooperació pacífica entre els humans. Seria injust dir que aquests autors són els millors, ja que hi ha molts altres pensadors i activistes que han dedicat les seves vides a treballar per fer més acceptable la vida humana. Però aquests tenen una peculiaritat, van nedar contra els corrents hegemònics dels anys que els va tocar viure i van ser dialèctics davant de les violències i les guerres; van desobeir els governs quan aquests infringien regles morals; van introduir propostes rellevants per eliminar totes les violències; van optar per la llibertat com a signe moral; van ser activistes davant de les injustícies; i van treballar posant la justícia i la pau com a objectiu.

Més sobre el llibre a la web d’Icaria Editorial.