Presentació del llibre “Pacifistas en Acción” amb Jordi Calvo i Koldobi Velasco en les “Nits Temàtiques” de la Unipau

  10 desembre, 2021
 Lloc: Online
 Organitza: Universitat Internacional de la Pau amb la col·laboració del Centre Delàs d'Estudis per la Pau
 Tipus d'esdeveniment:

El divendres 10 de desembre en el marc del cicle de Nits Temàtiques de la Universitat Internacional de la Pau, tindrà lloc la presentació del llibre “Pacifistas en Acción. Desmilitarizar, desarmar, pacificar”, una publicació escrita de manera coral per una vintena de referents del pacifisme i antimilitarisme espanyol, publicat pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau amb Icaria Editorial. La ponència anirà a càrrec dels seus coordinadors, el coordinador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Jordi Calvo, i la professora i investigadora social, Koldobi Velasco.

SOBRE EL LLIBRE

Pacifistas en acción és una anàlisi única i imprescindible del pacifisme a l’Estat espanyol, en què apareixen les principals iniciatives, accions i lluites per la pau, el desarmament i la desmilitarització. Escrit de manera coral per referents del pacifisme i antimilitarisme espanyol, mostren no només qui som, on som i què fem, sinó que també identifiquen què ens uneix, què ens diferencia, posant en valor la diversitat de mirades d’un moviment activistes i d’organitzacions amb enormes capacitats, legitimitat i saber fer, amb capacitat de protestar i proposar. Un moviment imprescindible per comprendre la realitat política i social espanyola, que beu del moviment per la insubmissió que va expandir l’antimilitarisme per tot l’Estat, de la campanya anti-OTAN i de les mobilitzacions antiguerra amb massives expressions ciutadanes als carrers. Un moviment que avui dia continua lluitant incansable per la pau, des de la noviolència.

SOBRE ELS PONENTS

JORDI CALVO

Doctor en pau, conflictes i desenvolupament, economista i investigador sobre cultura de pau, desarmament i economia de defensa. Ha treballat com a coordinador de projectes humanitaris a Libèria, Costa de Marfil, Mauritània, Uganda, Zambia, República Democràtica del Congo, Nigèria i República Centreafricana. És coordinador del Centre Delàs i professor de relacions internacionals, conflictes armats, economia de defensa i cooperació.

KOLDOBI VELASCO

Treballadora social i objectora fiscal a la despesa militar. Professora de Treball Social a la ULPGC. Forma part d’Alternativa antimilitarista.moc, del Café despacio, de l’Associació Canaria de Economia Alternativa, d’ADNV, de REDESSCAN.

Podeu inscriure’s a la xerrada, que se celebrarà només de manera telemàtica, al següent enllaç: https://forms.gle/bR74DTKWwwQdzz5B8