Primer Mòdul de la 2a Escola Pacifista (Donostia): Moviments socials per la pau i la desmilitarització

  11 març, 2022
 Lloc: Teila Fabrika (Donostia) i online
 Organitza: Centre Delàs d'Estudis per la Pau
 Tipus d'esdeveniment:

Els pròxims divendres i dissabte 11 i 12 de març arrenca la 2a Escola Pacifista del Centre Delàs “Recerca i activisme local-global per evitar la guerra i construir pau” amb el seu primer mòdul que tindrà lloc a Donostia.

El Centre Delàs engega els seu segon curs sobre activisme i recerca per la pau, en el què investigadores i col·laboradores de l’entitat expertes en diverses temàtiques exposaran les darreres novetats, tendències i reflexions en algunes de les línies en les que treballen. Enguany es proposa com a novetat la inclusió d’expertes d’algunes de les entitats amb les que el Centre hi col·labora. Enguany es proposa una fórmula híbrida en la que es combinaran presentacions i assistència presencials amb l’online.

Així, divendres s’inaugurarà l’Escola amb un acte obert a tots els públics que vol retre homenatge a Arcadi Oliveres, i la conferència “Pacifisme i antimilitarisme des dels moviments socials i reptes en un marc de polarització i militarització globals”. En l’acte s’introduirà el paper i la importància dels moviments per la pau a aconseguir un desenvolupament transversal i sostenible en un context global cada vegada més polaritzat. L’acte serà un homenatge a l’estimat Arcadi Oliveres, on amics i companys del moviment per la pau de l’Arcadi a Euskadi, dedicaran unes paraules pel seu record i ens aproparan a la seva vida, tasca i persona. Serà a les 19h a Teila Fabrika i online.

Dissabte tindran lloc els tallers de l’Escola que en aquest primer mòdul abordaran la “Noviolència, antimilitarisme i activisme pacifista” i “La militarització de les fronteres”.

Per assistir a qualsevol de les sessions de l’Escola Pacifista cal fer una matriculació prèvia (gratuïta) en aquest enllaç.

Per a més informació i consultar el programa complet ves a la pàgina de l’Escola Pacifista.