Seminari “Quant ètiques són algunes de les entitats financeres amb les que treballem al tercer sector i l’economia social i solidària?”

  27 novembre, 2023
 Lloc: Sala d'actes, LaFede.cat (c/ Tàpies, 1-3 08001)
 Organitza: Centre Delàs i Campanya Banca Armada
 Tipus d'esdeveniment:

Amb la publicació del nostre darrer informe sobre la matèria, “Finançament de la militarització i la guerra de fronteres a la Mediterrània”, hem ampliat el camp del que entenem per ‘banca armada’, per incloure-hi també tot un seguit d’empreses que es dediquen a fabricar dispositius de “seguretat”, control i vigilància per a espais fronterers. Dispositius directament vinculats a les múltiples violències i vulneracions de drets que pateixen moltes persones que migren a través d’aquestes, i que responen a una lògica securitària i de militarització de fronteres. En fer-ho, ens hem trobat amb que algunes de les noves empreses incloses reben finançament d’entitats financeres que formal o informalment són llegides com a ètiques o socials. Moltes entitats, cooperatives i organitzacions socials, del tercer sector i/o de l’àmbit de l’economia social i solidària treballen amb aquestes entitats.

Davant d’aquest fet, volem dinamitzar un espai de treball amb actors diversos que defensem i treballem amb les finances ètiques. Ens interessa: primer, compartir amb més en profunditat dels resultats de l’informe i el curs de les converses amb algunes de les entitats financeres implicades; i segon, obrir un espai col·lectiu de debat i decisió per abordar les implicacions d’aquest canvi de criteri i veure si podem traçar alguna estratègia conjunta per tal d’aconseguir que les finances ètiques siguin el màxim de coherent possibles. Per a fer-ho, comptarem amb la participació de veus amb expertesa en aquest camp, com les de Jordi Calvo (Centre Delàs) o David Fernàndez (Coop57), a més de les aportacions del conjunt d’organitzacions participants. 

Estructura de la sessió*:

11.00 h – Breu presentació informe
11.15 h – Roda d’intervencions
11:45 h – Debat

*Durant la sessió de treball hi haurà cafè, tè, begudes i esmorzar pica-pica.