Seminari “Banca Armada y Finanzas Éticas” amb Max Carbonell i Jordi Calvo a a Universitat Jaume I de Castelló

  19 febrer, 2024
 Lloc: Sala d'actes – Edifici de l'Escola de Doctorat i Consell Social, Univesritat Jaume I (Castelló)
 Organitza: Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau i Centre Delàs d'Estudis per la Pau
 Tipus d'esdeveniment:

La Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau acollirà Max Carbonell i Jordi Calvo, investigadors del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, els quals impartiran el seminari «Banca Armada y Finanzas Éticas» el pròxim dilluns 19 de febrer de 14:30 a 16:30 hores.

Què és el cicle econòmic militar? Què és el complex militar-industrial? Quin paper té el finançament de les empreses d’armament? Què entenem per banca armada? Hi ha alternatives? En la sessió ens donaran una aproximació general sobre què és i en què consisteix el Cicle Econòmic Militar i quin paper juguen les finances en el mateix. Discutirem sobre el concepte de “Banca Armada” per entendre què és, quin paper tenen els diferents actors i com es relacionen entre sí a través de les finances, de quin volum d’inversions parlem o com està evolucionant el terme per adaptar-nos a les noves formes en què es dona la guerra. Es presentaran els resultats de l’últim informe del Centre Delàs sobre Banca Armada i coneixerem la Campanya Banca Armada, que des de fa més de 10 anys lluita per aconseguir la desinversió en armes i fomentar les alternatives en les finances ètiques.

Més informació a: https://www.uji.es/institucional/estructura/catedres/cufp/base/activitats/Activitatsacademiques/bancaarmada/