Seminari Internacional Drets Humans i noves formes de mercenarisme: Violacions, límits i oportunitats de l’ordre jurídic internacional – Pere Ortega i Blanca Camps-Ferrer – Barcelona

  21 abril, 2017
 Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona).
 Organitza: Novact i CEI International Affairs, amb la particpació del Centre Delàs d¡Estudis per la Pau i l'ICIP.
 Tipus d'esdeveniment:

El divendres 21 d’abril de 2017 a les 9:00 hores, Pere Ortega, investigador i president del Centre Delàs d’Estuids per la Pau, participarà en la presentació de la Jornada: “De la problemàtica  a la estratègia d’acció” en el marc del Seminari Internacional Drets Humans i noves formes de mercenarisme: Violacions, límits i oportunitats de l’ordre jurídic internacional. A les 10:00 hores, Blanca Camps-Ferrer, investigadora membre del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, participarà com a moderadora en la Taula Rodona “Seguretat Humana, empreses militars i de seguretat privades (EMSP) i violacions dels Drets Humans”.

Lloc: 

Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona).

Dia i hora:

Divendres 21 d’abril de 2017 a les 9:00 hores.

Organitzen:

Novact i CEI International Affairs, amb la particpació del Centre Delàs d¡Estudis per la Pau i l’ICIP.

Sobre el seminari:

Aquest seminari, organitzat pel CEI International Affairs i Novact, que porta per títol: Drets Humans i noves formes de mercenarisme: violacions, límits i oportunitats de l’ordre jurídic internacional té la seva base en la protecció de la seguretat humana, que és un dels principis de la societat internacional i dels Estats democràtics i de Dret. Però cada vegada augmenta més la privatització de l’ús legítim de la força en els conflictes internacionals o interns, en contra del principi del monopoli d’ús legítim de la força, principi vinculat a la formació de l’Estat modern des dels seus orígens als segles XVI-XVII a Europa. En l’actual context de globalització, assistim a una tornada a l’època pre-westfaliana: els mercenaris d’abans són ara les empreses militars i de seguretat privada…

Aquest procés es deu a una notable influència del dret anglosaxó (USA, RU), davant el dret continental europeu. Les empreses han entrat en àmbits tan sobirans dels Estats com l’ús de la força. Cap a on anem? És possible encara la seva prohibició? Podem, si no, tractar de posar-li límits? D’això es parlarà en aquest seminari que comptarà amb la presència de membres del Grup de Treball de les Nacions Unides sobre la utilització de mercenaris, així com de destacats experts que han desenvolupat un informe sobre la matèria, que es presentarà en el seminari.

Consulta el programa aquí: http://www.ceibcn.com/es/conocenos/noticias/1133-seminario-derechos-humanos-y-nuevas-formas-de-mercenarismo