Seminari “La militarització de l’acció humanitària i la instrumentalització de la religió en els conflictes: el cas de la República Centreafricana”

  17 juny, 2016
 Lloc: seu de la Lafede.cat, Barcelona
 Organitza: Centre Delàs d’Estudis per la Pau y la Escola de Cultura de Pau
 Tipus d'esdeveniment:

Seminari sobre el conflicte a República Centreafricana: “La militarització de l’acció humanitària i la instrumentalització de la religió en els conflictes: el cas de la República Centreafricana”.

Divendres 17 de juny de 2016, seu de Lafede.cat, Barcelona

Seminari adreçat a periodistes i àmbit comunicació, organitzat pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau i l’Escola de Cultura de Pau.

L’acte va comptar amb les ponències de:

– Jordi Calvo (autor del informe sobre RCA, investigador Centre Delàs d’Estudis per la Pau)
– Josep Maria Royo (autor del informe sobre RCA, investigador de la Escola Cultura de Pau)
– Itziar Ruiz-Giménez (Profesora Doctora de Relaciones Internacionales en la UAM, coordinadora del Grupo de Estudios Africanos GEA, investigadora en relaciones intrenacionales, construcción de paz y estudios africanos)
– Gabriel Sánchez Ibarra (Médicos Sin Fronteras OCBA – Operations Manager Angola, CAR, DRC & Sierra Leone)
– Gemma Parellada (periodista corresponsal CNN, El País, etc.) 

A més, l’acte va comptar amb la participació d’experts i representants de diferents mitjans de comunicació (Catalunya Ràdio, TV3, Eldiario.es, Vilaweb, Diaride Tarragona, Projectes Aladern, La Directa, Revista 5W, La Marea, entre d’altres).

El seminari estava estructurat amb una introducció inicial on s’exposarà informació aportada per persones expertes amb experiència específica a RCA i per expertes del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i de l’ Escola Cultura de Pau. Amb l’objectiu de presentar un marc per comprendre la situació actual del conflicte i com han afectat tant la militarització de l’acció humanitària com la religió en el cas específic de la República Centreafricana. Finalment hi haurà un debat on s’obrirà un torn de paraules en el que participaran totes les assistents.

Aquest seminari és resultat del projecte “El triangle de l’oblit: RCA, RDC, Sudan del Sud. De la investigació a la incidència a Catalunya” implementat pel Centre Delàs i l’Escola Cultura de Pau i finançat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, en el qual es pretén incloure en l’agenda política i mediàtica alguns dels conflictes tradicionalment oblidats tant pels governs com pels mitjans de comunicació, com és el cas d’RCA.

Així doncs, aquest seminari tenia específicament com a objectiu incidir i capacitar els mitjans de comunicació amb informació de qualitat sobre la situació de conflicte armat que pateix RCA a través d’un debat amb representants de l’àrea d’Internacional dels principals mitjans de comunicació i persones expertes en l’anàlisi de conflictes armats.

Per llegir la crònica del seminari, premi aquí.

Amb el suport de: