Sessió a càrrec de Jordi Calvo al Taller de Drets Humans, Migracions i Asil de la FAS

  11 març, 2021
 Lloc: Videoconferència
 Organitza: Fundació Autònoma Solidària (FAS)
 Tipus d'esdeveniment:

El pròxim dijous 11 de març, Jordi Calvo, investigador i coordinador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, oferirà la sessió “Causes estructurals dels desplaçaments forçats: conflictes armats, comerç d’armes i el rol de les empreses de seguretat” en el Taller en Drets Humans, Migracions i Asil que organitza la Fundació Autònoma Solidària (FAS).

Quines són les causes de la migració i desplaçaments forçats? Aquestes causes són estructurals o conjunturals? Quina és la implicació de la Unió Europa en les violacions de drets humans en els països d’origen? Quins actors han de ser considerats responsables (indústria armamentística, empreses de seguretat, entre d’altres)?, són algunes de les qüestions a les quals es vol donar resposta en aquesta sessió del taller.

El taller és una aproximació interdisciplinària al fenomen migratori, els desplaçaments forçats i la protecció internacional. Des d’una perspectiva de drets humans, es mostrarà què està passant a les nostres fronteres, i s’estudiaran les causes estructurals dels desplaçaments forçats i els efectes de les polítiques migratòries actuals.

Per a més informació i inscripicions ves a la web de la FAS: https://www.uab.cat/web/formacio-i-credits/Taller-en-Drets%20Humans-Migracions-i-Asil-1345833026724.html