Trobada “Pau, seguretat i feminismes: reptes actuals”

  24 octubre, 2023
 Lloc: Seu de Lafede.cat a Barcelona (carrer de les Tàpies, 1)
 Organitza: Centre Delàs d’Estudis per la Pau i ICIP
 Tipus d'esdeveniment:

En el marc de les jornades anuals del Centre Delàs d’Estudis per la Pau dedicades a la seguretat feminista, juntament amb l’ICIP organitzem una trobada amb la professora de Política i Relacions Internacionals a la Royal Holloway (Universitat de Londres), Laura Sjoberg. La trobada serà el dimarts 24 d’octubre de 2023 de 17 a 19h a La Fede.cat (carrer de les Tàpies, 1) de Barcelona.

Sjoberg és una estudiosa feminista nord-americana de relacions internacionals i seguretat internacional. El seu treball s’especialitza en interpretacions de gènere de la teoria de la guerra justa, estudis feministes de seguretat i violència de les dones a la política global. 

La trobada consistirà en un intercanvi d’experiències i un taller per analitzar propostes concretes d’acció. En aquest taller es tractaran qüestions com ara quins avenços hi ha hagut en la introducció de la perspectiva feminista en l’àmbit de la pau i la seguretat o quins són els reptes pendents i com fer-los front. També es reflexionarà sobre com s’entrellaça la política global de pau i de seguretat amb les dinàmiques locals i com avançar cap a la discussió de la interseccionalitat de les opressions.

Les persones interessades en assistir a la trobada poden reservar la seva plaça escrivint un correu electrònic a activitats@icip.cat, indicant nom, cognoms i organització.