Webinar “Del lobby de la guerra a l’economia de guerra. Com la indústria armamentística configura les polítiques europees”

  7 desembre, 2023
 Lloc: Online
 Organitza: ENAAT
 Tipus d'esdeveniment:

El dimarts 14 de novembre, els ministres de Defensa de la UE van demanar millorar l’accés de la indústria armamentística al finançament públic i privat i evitar la “discriminació” basada en els criteris ESG. En el pressupost inicial a llarg termini de la UE per al període 2014-2020, ni un sol euro havia d’anar directament a la indústria armamentística. A finals del 2020, 500 milions d’euros s’havien desviat a R+D militar, seguit el 2021 d’un Fons Europeu de Defensa per valor de 8.000 milions d’euros en set anys, nous finançaments per augmentar la producció aquest any, i avui és el finançament sostenible el que s’està posant en marxa, cridat a donar suport a la indústria armamentística. Quin paper ha jugat la indústria armamentística en aquests ràpids desenvolupaments?

L’ENAAT en col·laboració amb el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, conviden a descobrir-ho en el llançament del seu nou informe “Del lobby de la guerra a l’economia de guerra. Com la indústria armamentística configura les polítiques europees”. L’acte en format webinar, i en anglès, tindrà lloc dijous 7 de desembre de 2023, de 17 a 18 h (CET) i comptarà amb la participació de les autores de l’informe acompanyades d’expertes convidades:

  • Mark Akkerman, investigador de Stop Wapenhandel, autor de l’informe
  • Chloé Meulewaeter, Ph.D. en Ciències Socials, investigadora del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, autora de l’informe
  • Bram Vranken, investigador i activista del Corporate Europe Observatory (CEO)
  • Laëtitia Sédou, responsable del projecte ENAAT (moderació)

Podeu fer la vostra inscripció aquí.

Més informació a la web de l’ENAAT.