Webinar “La seguretat a la ciutat, més enllà de la tradicional seguretat policial. Una mirada des de les defensories de la ciutadania”

  25 octubre, 2022
 Lloc: Online
 Organitza:  Institut de Drets Humans de Catalunya i el Centre Delàs d'Estudis per la Pau
 Tipus d'esdeveniment:

La seguretat a la ciutat ha d’incorporar tots els elements de la seguretat com a dret humà i no reduir-se a les actuacions policials, els delictes i l’espai públic. Per a conèixer els reptes, oportunitats i perspectives que implica la seguretat com a dret humà a l’espai urbà, comptarem amb l’experiència de les persones titulars de les defensories de dues grans i complexes ciutats de diferents regions del món: Barcelona i Ciutat de Mèxic.

Les sindicatures o defensories de drets de ciutadania (ombudsperson) tenen com a mandat general el control de l’actuació de l’administració pública, emprant com a paràmetre principal els drets humans. Exerceixen un control de l’activitat administrativa diària i defensen els drets reconeguts en els diferents marcs normatius, ja siguin textos constitucionals, lleis regionals, locals o normativa municipal, segons les seves competències territorials.

Si bé aquestes defensories, comissions o sindicatures no tenen una força jurídica imperativa en les seves decisions finals, són un instrument fonamental per a evitar que les administracions violentin els drets de la ciutadania. Conèixer el que poden fer i entenen per “seguretat a la ciutat” és essencial per a avançar en la garantia i defensa dels drets humans, especialment en la prevenció i erradicació de les violències directes, culturals i estructurals en els espais urbans.

El pròxim dimarts 25 d’octubre de 2022, a les 17:00 hores (Barcelona), tindrà lloc el Webinar “La seguretat a la ciutat, més enllà de la tradicional seguretat policial. Una mirada des de les defensories de la ciutadania” que coorganitzen l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) juntament amb el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, amb el suport de la Diputació de Barcelona. L’acte comptarà amb la participació de:

  • Nashieli Ramírez Hernández, presidenta de la Comissió de Drets Humans de la Ciutat de Mèxic.
  • David Bondia, Sindic de Greuges de la ciutat de Barcelona.
  • Modera: Anna Palacios, directora de l’IDHC

Us podeu inscriure clicant aquí.

Més informació a la web de l’IDHC: https://www.idhc.org/ca/agenda/webinar-la-seguretat-a-la-ciutat-mes-enlla-de-la-tradicional-seguretat-policial-una-mirada-des-de-les-defensories-de-la-ciutadania.php