Workshop sobre Defensa i Seguretat al Parlament Europeu “Una resposta a les amenaces a la seguretat de la Unió Europea basada en la pau i els drets”

  3 desembre, 2019
 Lloc: Parlament Europeu, Sala PHS 1C51, Brussel·les
 Organitza: el Centre Delàs d'Estudis per la Pau i la European Network Against Arms Trade (ENAAT)
 Tipus d'esdeveniment:

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau organitza juntament amb la European Network Against Arms Trade (ENAAT), el pròxim dimarts 3 de desembre el Workshop sobre Defensa i Seguretat “Una resposta a les amenaces a la seguretat de la Unió Europea basada en la pau i els drets”.

Aquest workshop presentarà les conclusions de tres informes recents del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, que posen el focus principalment en el finançament de la UE per al sector de la defensa, el control de les fronteres exteriors i les exportacions europees d’armes; en conjunt aquests informes mostren les tendències actuals de les polítiques de defensa i seguretat de la Unió Europea.

Els resultats dels informes i altres contribucions d’experts constituiran la base d’un debat entre la societat civil i els representants polítics sobre com influir en les polítiques actuals de defensa, seguretat i migració de la UE i sobre el que podria ser un enfocament alternatiu basat en la pau i els drets.

El workshop està organitzat en tres sessions diferents que es desenvoluparan al llarg del dia 3 de desembre.

L’enfocament de la primera sessió són les “Exportacions d’armes de la UE i el seu impacte en els conflictes”. Participaran Hannah Neumann, de Die Grünen i del grup parlamentari dels verds (Greens/EFA); Jordi Calvo, investigador del Centre Delàs, vicepresident del IPB i coordinador de la campanya GCOMS (Global Campaign On Military Spending). Moderarà la sessió i el debat Özlem Demirel, de Die Linke i del grup parlamentari GUE/NGL.

La segona sessió tractarà “Polítiques migratòries i militarització de la gestió de les fronteres de la UE“. Ponents: Ainhoa Ruiz, investigadora del Centre Delàs; Catherine Woollard, Directora del European Council for Refugees and Exiliïs (ECRE). Modera la sessió i el debat Miguel Urbán, europarlamentari de Podemos i del Grup Parlamentari GUE/NGL.

La tercera sessió girarà entorn de la qüestió: continua sent la UE un projecte orientat cap a la pau?

Participaran Laëtitia Sédou, de la European Network Against Arms Trade (ENAAT); Quique Sánchez, tècnic del Centre Delàs i de la campanya GCOMS; i Clémence Buchet-Couzy del Quàquer Council for European Affairs (QCEA).

Organitzen: el Centre Delàs d’Estudis per la Pau i la European Network Against Arms Trade (ENAAT)

Amb el suport de: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), Diputació de Barcelona y Ajuntament de Barcelona

Acull l’acte al Parlament Europeu: Grup Parlamentari Esquerra Unitària Europea / Esquerra Verda Nòrdica GUE/NGL

Traducció de l’espanyol a l’anglès.

Places limitades. Inscripcions aquí.