X Jornades per la Pau Federico Mayor Zaragoza a L’Ampolla: “Conflictes socioambientals i pau”

  27 octubre, 2023
 Lloc: Sala de plens de l'Ajuntament de L'Ampolla
 Organitza: Associació Cultural Sant Jordi amb la col·laboració del Centre Delàs d'Estudis per la Pau
 Tipus d'esdeveniment:

Els dies 27 i 28 d’octubre, l’Associació Cultural Sant Jordi amb la col·laboració del Centre Delàs d’Estudis per la Pau celebrarà el 10è aniversari de les Jornades per la Pau Federico Mayor Zaragoza. Enguany es dedicaran als conflictes socioambientals i la Pau i tindran lloc a la Sala de plens de l’Ajuntament de L’Ampolla.

Programa:

Divendres

19 hores – Benvinguda i acte institucional a càrrec de l’alcalde Francesc Arasa; Sofía Herrero Rico, coordinadora de la Càtedra UNESCO de Filosofia de la Pau de la Universitat Jaume I; Ernest Plans Colomé, president de l’Associació Cultural Sant Jordi; i Federico Mayor Zaragoza.

19.30 hores – ‘Impactes en el canvi climàtic i la relació entre l’home i el cicle de l’aigua’, a càrrec de Pere Quintana, director de l’Observatori de l’Ebre.

Dissabte

9.45 hores – ‘Conflictes socials i l’aigua’, de la mà de Pedro Arrojo, relator especial sobre els drets humans a l’aigua potable i sanejament a Nacions Unides; i de Susanna Abella, membre de la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

12 hores – ‘Defensors dels drets humans que lluiten per la integritat del medi natural’, a càrrec d’Esteban Beltrán, director d’Amnistia Internacional a Espanya.

16.30 hores – ‘Reptes i propostes per a la transició energètica’, de la mà de Xavi Jiménez, president del grup d’estudi i protecció dels ecosistemes catalans del GEPEC-EdC; i de Javi Raboso, sociòleg, activista i responsable de la campanya de Democràcia i Cultura de Pau a Greenpeace Espanya.

18.30 hores – ‘Afectacions en el clima de les Terres de l’Ebre a causa del canvi climàtic’, a càrrec de Tomàs Molina, cap de Meteorologia de TV3.

L’entrada és gratuïta, però és necessari inscriure-s’hi prèviament al telèfon 977 460216.