Xerrada “De què fugen els refugiats?” – Jordi Calvo – La Seu d’Urgell

  6 maig, 2017
 Lloc: Oficina Jove Alt Urgell. CC Escorxador ( Camí de la Palanca, s/n 25700 La Seu d’Urgell).
 Organitza: El Centre Delàs d'Estudis per la Pau i l'Oficina Jove de l'Alt Urgell.
 Tipus d'esdeveniment:

El dissabte 6 de maig a les 18:30h tindrà lloc la xerrada “De què fugen els refugiats?” dins el Cicle de conferències “De què fugen els refugiats, quines responsabilitats tenim i què podem fer? Una visió crítica des de la cultura de pau”.

Més enllà del voluntariatLOW

Ponent:

Jordi Calvo, investigador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

Dia i hora:

Dissabte 6 de maig a les 18:30 hores.

Lloc:

Oficina Jove Alt Urgell. CC Escorxador ( Camí de la Palanca, s/n 25700 La Seu d’Urgell).

Organitza:

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.

Resum xerrada:

Sota el títol “De què fugen els refugiats, quines responsabilitats tenim i què podem fer? Una visió crítica des de la cultura de pau”, l’objectiu d’aquestes xerrades és traçar un discurs crític i rigorós sobre les causes (comerç d’armes, despesa militar, militarisme, estratègies militars) dels desplaçaments forçats de les refugiades provinents de la regió mediterrània i les nostres responsabilitats des d’una cultura de pau. Així mateix, també volem abordar el fenomen d’estratègia d'”Europa fortalesa” i la militarització de les fronteres a la regió del mediterrani.

Sobre el Cicle:</span></strong></p> <p><span style=”font-size: 10pt;”>La iniciativa, iniciada al 2016 i estesa durant tot aquest any 2017, ofereix conferències impartides per membres i investigadors del Delàs a diferents centres culturals i educatius al conjunt del territori català, incorporant materials didàctics informatius com ara infografies i un mapa-mundi geopolític que incloguin dades i elements de visualització sobre els fluxos de comerç d’armes, els fluxos migratoris i de refugiats, els conflictes armats actuals i les violacions de drets humans dels diferents països.