Xerrada “De què fugen els refugiats?” – Jordi Calvo – Sort

  6 maig, 2017
 Lloc: Oficina Jove Sort.
 Organitza: El Centre Delàs d'Estudis per la Pau i l'Oficina Jove de l'Alt Urgell.
 Tipus d'esdeveniment:

El dissabte 6 de maig a les 11h tindrà lloc la xerrada “De què fugen els refugiats?” dins el Cicle de conferències “De què fugen els refugiats, quines responsabilitats tenim i què podem fer? Una visió crítica des de la cultura de pau”.

Ponent:

Jordi Calvo, investigador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

Lloc:

Oficina Jove Sort.

Dia i hora:

Dissabte 6 de maig de 2017 a les 11:00 hores.

Organitzen:

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.

Resum xerrada:

Sota el títol “De què fugen els refugiats, quines responsabilitats tenim i què podem fer? Una visió crítica des de la cultura de pau”, l’objectiu d’aquestes xerrades és traçar un discurs crític i rigorós sobre les causes (comerç d’armes, despesa militar, militarisme, estratègies militars) dels desplaçaments forçats de les refugiades provinents de la regió mediterrània i les nostres responsabilitats des d’una cultura de pau. Així mateix, també volem abordar el fenomen d’estratègia d'”Europa fortalesa” i la militarització de les fronteres a la regió del mediterrani.

Sobre el Cicle:

La iniciativa, iniciada al 2016 i estesa durant tot aquest any 2017, ofereix conferències impartides per membres i investigadors del Delàs a diferents centres culturals i educatius al conjunt del territori català, incorporant materials didàctics informatius com ara infografies i un mapa-mundi geopolític que incloguin dades i elements de visualització sobre els fluxos de comerç d’armes, els fluxos migratoris i de refugiats, els conflictes armats actuals i les violacions de drets humans dels diferents països.