Xerrada “De què fugen els refugiats? Quines responsabilitats tenim? Què podem fer?” – Pere Brunet – L’Hospitalet

  7 juny, 2017
 Lloc: Can Riera, carrer de l'Escorxador número 17 (08901) L'Hospitalet del Llobregat.
 Organitza: El Centre Delàs d'Estudis per la Pau i l'Espai Ciutadania de L'Hospitalet.
 Tipus d'esdeveniment:

El dimecres 7 de juny les 18:30h tindrà lloc la xerrada “De què fugen els refugiats?” dins el Cicle de conferències “De què fugen els refugiats, quines responsabilitats tenim i què podem fer? Una visió crítica des de la cultura de pau” a càrrec de Pere Brunet, investigador del Centre Delàs d’Estudis per Pau.

Ponent:

Pere Brunet, investigador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

Lloc:

Can Riera, carrer de l’Escorxador número 17 (08901) L’Hospitalet del Llobregat.

Dia i hora:

Dimecres 7 de juny de 2017 a les 18:30 hores.

Organitzen:

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau i l’Espai Ciutadania de L’Hospitalet.

Resum xerrada:

Sota el títol “De què fugen els refugiats, quines responsabilitats tenim i què podem fer? Una visió crítica des de la cultura de pau”, l’objectiu d’aquestes xerrades és traçar un discurs crític i rigorós sobre les causes (comerç d’armes, despesa militar, militarisme, estratègies militars) dels desplaçaments forçats de les refugiades provinents de la regió mediterrània i les nostres responsabilitats des d’una cultura de pau. Així mateix, també volem abordar el fenomen d’estratègia d'”Europa fortalesa” i la militarització de les fronteres a la regió del mediterrani.

Sobre el Cicle:</span></strong></p> <p><span style=”font-size: 10pt;”>La iniciativa, iniciada al 2016 i estesa durant tot aquest any 2017, ofereix conferències impartides per membres i investigadors del Delàs a diferents centres culturals i educatius al conjunt del territori català, incorporant materials didàctics informatius com ara infografies i un mapa-mundi geopolític que incloguin dades i elements de visualització sobre els fluxos de comerç d’armes, els fluxos migratoris i de refugiats, els conflictes armats actuals i les violacions de drets humans dels diferents països.