26/04/2020

Publicat en À Punt TV

Entrevista a Jordi Calvo a À Punt TV sobre la campanya de reducció de la despesa militar

Entrevista a Jordi Calvo a À Punt TV sobre la campanya de reducció de la despesa militar

Del 10 d’abril al 9 de maig se celebren els Dies d’Acció Global sobre la Despesa Militar. Davant de la situació actual de crisi sanitària, el Centre Delàs d’Estudis per la Pau reivindica que es reduïsca la despesa militar en favor d’inversions sanitàries i argumenten que “una crisi com l’actual només es podrà confrontar amb atenció sanitària i no amb l’exèrcit”.

Segons les dades d’aquesta organització, les despeses militars mundials mostren, per sisé any consecutiu, una tendència a l’alça i demana una reorientació de les inversions armamentístiques.

Denuncia que amb el que val un caça es podrien adquirir 3.244 llits d’UCI i amb el que val una hora de vol, el salari anual d’un infermer. A escala mundial s’hi dediquen més d’1,82 bilions de dòlars. Espanya està lluny dels països que encapçalen la llista, però malgrat això, destina 50 milions d’euros diaris a despeses militars.

À Punt TV va entrevistar a Jordi Calvo, coordinador del Centre Delàs, el passat 26 d’abril per analitzar aquestes qüestions.

Podeu veure el vídeo de la notícia completa a la web d’À Punt TV.Publicacions Relacionades