GCOMS (Campanya Global sobre la Despesa Militar)La despesa militar global suposa un 2,3% del PIB mundial, i aquesta xifra va en augment. Els governs inverteixen en el sector militar, en lloc d’utilitzar aquests recursos a favor dels drets humans. El militarisme, de fet, genera greus riscos en la seguretat i el benestar de les persones, contribuint a l’existència de guerres i, consegüentment, contribuint al fet que hi hagi més de 60 milions de desplaçaments forçats.

La Campanya Global sobre la Despesa Militar (GCOMS) exigeix als governs que inverteixin en despeses socials en lloc de despeses militars, en un moment de desmantellament de l’Estat de benestar i de retallades continuades en les polítiques socials. Diverses organitzacions apunten que la reducció del 10% de la despesa militar seria suficient per aconseguir alguns dels principals Objectius de Desenvolupament Sostenible.

GCOMS també organitza anualment els Dies d’Acció Global sobre la Despesa Militar per atraure l’atenció pública, mediàtica i política sobre els costos del militarisme.