“Ciencia, ética y paz: Historias desde el valle de los límites”, Dosieres Ecosociales Fuhem

“Ciencia, ética y paz: Historias desde el valle de los límites”, Dosieres Ecosociales Fuhem

La col·lecció Dosieres Ecosociales de FUHEM Ecosocial publica el seu nou número: Ciencia, ética y paz: Historias desde el valle de los límites, de Pere Brunet, investigador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

Aquest dossier és una aproximació a la cultura dels límits i als valors que es destil·len i emanen de la ciència, explicats a partir de la vida de persones científiques, sobretot dones.

Malauradament, la ciència i els seus protagonistes són gairebé imperceptibles, com tot allò que plantegen i els valors que defensen. La ciència fins i tot genera recel. No és fàcil acostar-s’hi sense prejudicis. Si els científics són invisibles, al llarg de la història les dones científiques ho han estat encara més.

L’obra intenta connectar la vida d’aquestes persones protagonistes, moltes avui oblidades, amb els valors que les van guiar i amb algunes pinzellades divulgatives per revelar aquella misteriosa bellesa oculta que les va captivar.

L’objectiu és múltiple: parlar d’alguns dels seus principis ètics, apropar-nos a la cultura científica dels límits, desvetllar, amb la seva biografia, les dificultats que van trobar per exercir el seu treball creatiu i divulgar alguns dels seus descobriments meravellosos, intentant superar el respecte i la por que sovint ens genera la ciència.

Autor: Pere Brunet

Pots descarregar la publicació completa en castellà aquí. 13/12/2023


Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!