Sis de cada deu persones al món viuen en un país que ha aixecat murs en les seves fronteres

L’informe “Món emmurallat, cap a l’Apartheid Global”, elaborat pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Transnational Institute (TNI), Stop Wapenhandel i Stop the Wall Campaign, pretén analitzar els murs que s’han construït a les fronteres des de 1968 fins a l’any 2018, així com les diferents raons i casos més paradigmàtics d’aquestes polítiques d’emmurallament. La recerca també indaga en les principals empreses del complex militar industrial i de seguretat, així com altres del sector de la construcció, que s’han beneficiat d’aquestes polítiques de construcció de murs.

Així mateix, l’informe estudia el context en què es construeixen aquests murs i de quina manera es contribueix a generar més violència i segregació social entre comunitats i poblacions, augmentant les desigualtats globals ja existent. De manera que el món es dirigeix a reforçar diferents polítiques que, com alguns acadèmics apunten, contribueixen a construir un règim d’Apartheid Global.

Ens ho expliquen les autores de l’informe Ainhoa Ruiz Benedicto, investigadora del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, i Mark Akkerman, investigador de Stop Wapenhandel.

Llegeix i descarrega el resum executiu i l’informe complet aquí.Publicacions Relacionades
 16/12/2020

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!