Webinar i presentació del llibre “Armas, negocio, política, opacidad. Un recorrido por el comercio de armas del Estado español”

Quina és la correlació entre la despesa militar, les exportacions d’armes i els conflictes armats? Es compleix la legislació actual de regulació del comerç d’armes? Quines responsabilitats hi ha darrere la venda d’armes espanyoles a països implicats en conflictes armats i vulneracions de Drets Humans?

El 30 de juny es va celebrar el Webinar “Armes, negoci, política, opacitat. Un recorregut pel comerç d’armes de l’Estat espanyol“, on es van presentar les principals conclusions del nou llibre “Armas, negocio, política, opacidad”, publicat per Icària Editorial.

El webinar va comptar amb algunes de les autores de el llibre i invesigadores expertes en comerç d’armes del Centre Delàs, com són Tica Font, Alejandro Pozo, Chloé Meulewaeter i Edgard Vega. Aquesta presentació, prèvia a l’llançament de el llibre, que es va haver de retardar per motius relacionats amb la Covid-19, i que està disponible en pre-venda des del mateix dia de la presentació, va posar de manifest que el Govern espanyol no només és molt poc rigorós en el compliment de la legislació, sinó que en determinats supòsits es pot entendre que estan adoptant decisions clarament il·legals (vendes a l’Aràbia Saudita). D’altra banda, es va exposar com es prioritzen els criteris econòmic-comercials (vendre el màxim possible) i els geopolítics (vendre als aliats) d’aquestes exportacions, abans que la protecció dels Drets Humans o la prevenció de conflictes armats.

L’acte va ser organitzat pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau amb la col·laboració d’Icària Editorial i el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.Publicacions Relacionades
 30/06/2020

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!