“20 anys treballant per la pau i el desarmament”, el Centre Delàs comparteix una memòria de la seva feina i fites en els seus anys d’història

“20 anys treballant per la pau i el desarmament”, el Centre Delàs comparteix una memòria de la seva feina i fites en els seus anys d’història

Volem compartir aquesta memòria especial amb motiu del 20 aniversari del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, on hem compilat els principals assoliments i fites del Centre durant aquests 20 anys així com algunes reflexions de membres, simpatitzants i sòcies. Amigues i companyes de viatge en l’activisme per la pau i el desarmament, com Arcadi Oliveres, Pepe Beunza, María Gabriela Serra o Marià de Delàs, entre moltes altres, ens han ajudat a fer un recorregut per la tasca durant tots aquests anys de treball per la pau del Centre.

Encetem una nova dècada del Centre molt engrescades en la nostra tasca per desmilitaritzar i desarmar les nostres societats des de la recerca i l’acció per la pau.

Fa 20 anys que treballem plegades per una cultura de pau però som conscients que la nostra feina és ara més necessària que mai, amb importants desafiaments als quals fer front des del pacifisme com són el canvi climàtic, l’augment de les tensions entre països, les migracions, el creixent autoritarisme i populisme d’extrema dreta o les desigualtats (econòmiques, de gènere, ètniques…), qüestions totes fortament vinculades al militarisme i les violències.

Volem que aquesta memòria sigui un homenatge a la feina de totes les persones col·laboradores, voluntàries, estudiants en pràctiques i treballadores, així com al suport d’organitzacions, institucions i sòcies, sense les quals tots els assoliments d’aquests 20 anys no haguessin estat possible.

Podeu llegir i descarregar la Memòria “20 anys treballant per la pau i el desarmament” completa en català i en castellà.


  Llegeix i descarrega la memòria completa en català aquí

Publicacions Relacionades
 20/03/2020

Linia de recerca :
Jornada: “Banca Armada i finances ètiques: la (des)inversió com a arma per una economia per la pau” amb Carlos Taibo i Jordi Calvo a València