Barcelona acollirà l’entrega del Premi MacBride per la Pau 2017

Barcelona acollirà l’entrega del Premi MacBride per la Pau 2017

L’International Peace Bureau (IPB) ha fet públic el nom dels guardonats amb el premi Séan MacBride a persones i organitzacions destacades en el camp de la Pau, que enguany s’entregarà per primera vegada a Barcelona en una cerimònia que tindrà lloc el divendres 24 de novembre.

El Consell d’Okinawa (Japó) contra la nova base nord-americana de Henoko, el lingüista i activista Noam Chomsky i el polític laborista britànic (i veterà del moviment per la pau i contra les nuclears) Jeremy Corbyn són els tres premiats de la present edició.

En un comunicat públic, l’IPB ha anunciat que la iniciativa japonesa contra les bases militars estatunidenques serà premiada per la seva lluita constant pel tancament de la base aèria i marítima de Futemna, considerada una de les més perilloses del món, i per la seva oposició no violenta a la construcció d’una nova base militar a Henoko.

Noam Chomsky, al seu torn, serà guardonat amb el MacBride pel seu compromís incansable amb la pau i per la seva tasca antiimperialista i crítica amb la política exterior nord-americana. Per últim, Jeremy Corbyn, un dels líders polítics que gaudeix de més popularitat al Regne Unit, serà premiat per la seva llarga trajectòria com a activista per la pau i el desarmament i per la seva tasca com a vice-president de la Campanya pel Desarmament Nuclear al Regne Unit.

La cerimònia d’entrega tindrà lloc el proper divendres 24 de novembre a Barcelona. Anirà precedida per una roda de premsa aquell mateix matí a les 11hPublicacions Relacionades
 07/09/2017

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!