Comença la campanya per l’Objecció Fiscal!

Comença la campanya per l’Objecció Fiscal!

Un any més el Centre Delàs i el SIOF (Servei d’Informació de l’Objecció Fiscal)  llancem la Campanya per l’Objecció Fiscal a la despesa militar. Si no vols contribuir amb els teus impostos a la despesa militar uneix-te a la campanya.

Els pressupostos de l’Estat es financen amb els impostos directes i els indirectes que paguem la ciutadania.  No tenim massa marge de maniobra sobre els impostos indirectes que paguem i en què els destina l’Estat, però no passa el mateix amb els impostos directes, on sí que tenim marge de maniobra.  Fent Objecció Fiscal fem palès que no volem col·laborar amb la despesa militar de l’Estat.

L’objecció de consciència a les despeses militars és un acte de desobediència civil, és la negació a col·laborar amb l’Estat en la preparació de les guerres i en el manteniment de l’estructura militar. Es tradueix en desobediència civil activa en el moment de realitzar la declaració de la renda.

Fer-se objectora o objector fiscal no vol dir pagar menys impostos sinó donar una nova destinació als nostres impostos, una destinació social, útil i solidaria. Esdevé així una lluita que, a més del seu caràcter de resistència a les qüestions militars, té un fort component de solidaritat social.

Qui fa Objecció Fiscal decideix on enviar els diners de la seva objecció.  Després d’anys de campanya, des dels grups que assessoren per l’Objecció Fiscal, s’han proposat “projectes col·lectius” on desviar els impostos dels objectors per facilitar la visibilització de  l’impacte positiu de l’Objecció Fiscal.

Fer Objecció Fiscal és fàcil. Es pot desviar el percentatge que correspon al ministeri de defesa, d’acord amb els pressupostos de l’Estat, o bé establir una quantitat fixa. Per saber com fer-la posa’t en contacte amb nosaltres, i t’orientarem en el procés de l’Objecció Fiscal.

Perquè no volem finançar cap guerra ni la seva preparació, fem Objecció Fiscal.Publicacions Relacionades
 11/05/2015

Linia de recerca :
Ja pots matricular-te a la pròxima edició de l'Escola Pacifista que tindrà lloc a Catalunya els mesos de març i abril de 2024