Comunicat sobre les Jornades del Centre Delàs 2012

Comunicat sobre les Jornades del Centre Delàs 2012

Comunicat sobre les Jornades del Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs

El Confidencial Digital, el 5 de desembre, ha publicat una informació plena d’incorreccions sobre les Jornades titulades Quina defensa i seguretat per a Catalunya? organitzades pel Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs.

Davant la informació de que són unes jornades organitzades per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), volem aclarir que això és fals, ja que no existeix cap vinculació del Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs amb aquest partit polític. El nostre Centre és independent, sense cap vinculació amb partits polítics o organismes governamentals. De fet, el Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs és adscrit a Justícia i Pau, entitat que promou els drets humans, la pau i la justícia social.

Amb aquestes jornades el Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs pretén incorporar en el debat polític plantejaments pacifistes i noviolents sobre els aspectes relacionats amb la seguretat i la defensa, en aquest cas, amb el debat sobiranista obert a Catalunya. Les ponències seran realitzades per investigadors de l’àmbit de la pau, acadèmics i membres dels estaments militar, policial i polític. Un dels principals objectius de l’organització d’aquestes Jornades és proposar alternatives de seguretat humana davant de la seguretat militar. En una de les sis taules rodones s’ha convidat a participar als partits polítics amb representació a la Comissió de Defensa del Congrés dels Diputats, hi ha estat confirmada la presència de CiU, ERC i ICV-EUiA. El PP i el PSOE encara no han confirmat la seva participació.

Amb aquest comunicat considerem resolta la confusió que la incorrecció de les informacions del Confidencial Digital pugui haver ocasionat a les moltes persones que simpatitzen, col·laboren i donen suport al Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs de Justícia i Pau.Publicacions Relacionades
 09/11/2012

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!