Coneix les ponents de les Jornades “Una altra seguretat és possible i urgent. Nous escenaris per construir pau des dels marges el paper de les ciutats i la societat civil”

Coneix les ponents de les Jornades “Una altra seguretat és possible i urgent. Nous escenaris per  construir pau des dels marges el paper de les ciutats i la societat civil”

El 24 de novembre el Centre Delàs d’Estudis per la Pau celebra les seves Jornades anuals que enguany abordaran “Una altra seguretat possible i urgent. Nous escenaris per construir pau des dels marges el paper de les ciutats i la societat civil“. L’Auditori Blanquerna de Barcelona acollirà de 17:30 a 21:00 hores aquesta trobada que està organitzada conjuntament amb l’Institut de Drets Humans de Catalunya i el International Peace Bureau.

Et convidem a llegir els perfils de les expertes que participaran en les diferents taules de les Jornades:

Rafael Poch-de-Feliu

Ha estat corresponsal internacional durant 35 anys, la major part d’aquests a l’URSS/Rússia (1988-2002) i la Xina (2002-2008) per a La Vanguardia. També fou corresponsal a Berlín, abans i després de la caiguda del Mur, i a París. Als anys 70 i 80, va estudiar història contemporània a Barcelona i a Berlín Oest, fou corresponsal a Espanya de Die Tageszeitung, redactor de l’agència alemanya de premsa DPA a Hamburg i corresponsal itinerant a Europa de l’Est (1983-1987). Autor de diversos llibres: sobre la fi de l’URSS (traduït al rus, xinès i portuguès), sobre la Rússia de Putin, sobre la Xina, i un petit assaig col·lectiu sobre l’Alemanya de l’euro crisis (traduït a l’italià). Actualment, és professor de relacions internacionals a la UNED i agricultor.

Ana Barrero

Presidenta de l’Associació Espanyola d’Investigació per a la Pau (AIPAZ). Directora del Consell de Direcció i responsable de projectes de la Fundació Cultura de Pau. Membre del Consell de l’Institut de Drets Humans, Democràcia, Cultura de Pau i No-violència (DEMOSPAZ-UAM). Membre, en representació d’AIPAZ, del Consell de Desenvolupament Sostenible, òrgan de la Governança per a la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030. Membre del Grup Motor de l’Observatori Objectius de Desenvolupament Sostenible, de la Plataforma Futur en Comú.

Carles Feixa

Carles Feixa és catedràtic d’antropologia social a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona). Doctor per a la UB i honoris causa per la Universitat de Manizales (Colòmbia). Especialitzat en l’estudi de les cultures juvenils, ha portat a terme investigacions sobre l’àrea a Catalunya, Mèxic i Colòmbia. Entre els seus llibres podem destacar De jóvenes, banda y tribus (1998); Global Youth? (2006); Youth, Space and Time (2016), La imaginación Autobiográfica (2018); i El Rey. Diario de un Latin King (2020). És membre del Grup d’Investigació Consolidat en Joventut, Societat i Comunicació (JOVIS.com) i director científic de la càtedra RE-GENERATION. En l’actualitat és Investigador Principal del projecte TRANSGANG, finançat per el Consell Europeu d’Investigació.

Dagauh Gwennael Gautier Komenan

És historiador ivorià especialitzat en Relacions Internacionals. Actualment completa el seu doctorat a la Universitat de les Palmes de Gran Canària (ULPGC). És coordinador i autor de dos capítols del llibre col·lectiu Guerra y paz en África (Casa África i la Catarata, 2020). També és autor d’assajos com La Françafrique vista desde el sur, coescrit amb Ángeles Jurado (ULPGC, 2016) o de l’assaig El Sahel occidental ante los ODS (Icaria a 2021), de capítols d’obres col·lectives com La juventud en África. Impulsora del cambio (La Catarata, 2018) o ¿Entre la tradición y la revolución? Alternatives africanes en un mundo global (Ediciones del Serbal i la Universitat de Valladolid, 2022). Escriu per a Africaye i Mundo Negro.

Paulo Moraes

És Advocat, Secretari Executiu de Seguretat Ciutadana de Recife i Catedràtic de Dret Constitucional i Drets Humans. També és Mediador de Conflictes certificat per INAMA (Junta Nacional de Mediació de Conflictes). Exsecretari executiu de Justícia i Drets Humans del Govern de l’Estat (2011-2015) i exsecretari executiu de Drets Humans de Recife (2015-2019). Va iniciar la seva activitat professional i la militància en drets humans a l’ONG Gajop (Oficina d’Assessorament Jurídic a Organitzacions Populars) que defensa els casos de vulneració de drets humans en els sistemes internacionals de Protecció de Drets Humans (OEA i ONU). Especialista en Drets Humans per la Universitat Federal de Paraíba (2004); va cursar un Màster en Dret a la Universitat de São Paulo (crèdits) i finalitzat  a la Universitat Federal de Pernambuco (2019). És Urbanista Social certificat per INSPER São Paulo (2022). UFPE. I antic membre del Grup d’Especialistes en Protecció de Testimonis d’EUROPOL i de la Unitat de Protecció de Víctimes de la Cort Penal Internacional de la Haia.

Óscar Escobar

És alcalde de la ciutat de Palmira, localitzada al sud-oest de Colòmbia al departament de la Vall del Cauca, és el vintè municipi més gran del país amb 354.285 habitants i té la segona taxa d’homicidis més alta a nivell nacional després de Cali, el seu veí geogràfic. L’Alcalde Escobar és economista de la Universitat Icesi i té un mestratge en Polítiques Públiques de la Universitat dels Andes. Amb 61.486 vots, es va convertir en l’alcalde més jove de la ciutat natal, abanderant la modernitat, la infraestructura i la prevenció de la violència a través de les oportunitats socioeconòmiques per als joves. De fet, Palmira és la ciutat guanyadora del Premi de Pau UCLG en la seva versió 2022, gràcies a la seva estratègia de prevenció i reducció de violència PAU, Pau i Oportunitats.

Laia Soldevila

És periodista, cooperativista i una de les editores de CRÍTIC. Col·labora com a analista a ‘Els Matins’ a TV3. És professora associada de la Universitat Oberta de Catalunya i membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils.



Publicacions Relacionades
 18/10/2022

Linia de recerca :
Jornada de Pau de La Vall d'Uixó 2024