Contra la fira d’armaments DSEI a Londres

Contra la fira d’armaments DSEI a Londres

A mitjans de setembre d’aquest any es va realitzar a Londres la que passa per ser “més gran fira del comerç d’armes del món”. Aquesta fira, denominada DSEI (Defense System & Equipment Internacional) i que es realitza bianualment, va congregar mercaders d’armes de països com Croàcia, Israel, Pakistan, Índia, Xina, Jordània i, per descomptat, del Regne Unit. No van faltar a la “fira” 8 empreses espanyoles, incloent la patronal AFARMADE, Santa Bàrbara, INDRA i CASA.


Un dels fets més escandalosos va ser la presència d’una companyia sudafricana que oferia bombes de penjoll. Aquestes bombes, pressumptament il·legals, no esclaten sobre el terra, sinó que reparteixen mini bombes que poden ser atractives per als nens. UNICEF calcula que al voltant de 1000 nens han estat ferits o han mort per algunes d’aquestes bombes a l’Iraq després que acabessin els bombardejos; Estats Units i el Regne Unit van llançar 13.000 d’elles.

La part bona de la notícia és la forta resposta civil que hi ha va haver a través de la campanya Disarm DSEI, que realitzà dues conferències alternatives, marxes, vigílies amb veles, comunicats de premsa, etc., fins al punt que fins i tot el propi alcalde de Londres, Ken Livingstone, de l’ala esquerra del Partit Laborista, va arribar a afirmar que aquesta fira és una “vergonya que ha de ser denunciada per tot londinenc”.Publicacions Relacionades
 06/12/2005

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!