El Centre Delàs impulsa l’aprovació d’una moció a Sagunt de rebuig a l’arribada de vaixells traficants d’armament

El Centre Delàs impulsa l’aprovació d’una moció a Sagunt de rebuig a l’arribada de vaixells traficants d’armament

Aquest dijous 29 d’abril, el Ple Municipal de l’Ajuntament de Sagunt ha debatut i aprovat una moció impulsada per la delegació valenciana del Centre Delàs per rebutjar de forma oficial l’arribada de vaixells a la ciutat «que transportin armament».

La moció s’aprova una setmana després de l’arribada al port de Sagunt de la naviliera saudita Bahri Yeddah que molot provablement transportava armament que serà utilitzat contra la població civil a la guerra del Iemen. Representants del Centre Delàs es van reunir el passat divendres 23 d’abril amb representants del consistori per traslladar-los el rebuig a l’arribada del vaixell saudita i la demanada que mostréssin oficialment el seu rebuig com a ciutat. El text de la moció va ser presentada pels tres grups que conformen el govern tripartit, PSPV, EU i Compromís, i també va rebre el suport per part dels edils d’Iniciativa Portenya, si bé PP, Ciutadans i Vox van votar en contra.

Jordi Calvo, coordinador del Centre Delàs va explicar a la sessió del Ple els impactes del comerç d’armes en els drets de les persones en els països en situació de conflicte armat, així com els arguments de la il·legalitat de les transferències d’armes als països que formen la coalició liderada per l’Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs Units en la guerra contra el Iemen. Amb l’arpovació de la moció, el govern de Sagunt acorda també demanar al Govern autonòmic i als el Govern central que “prenguin mesures de supervisió prèvies que garanteixin una activitat portuària mes ètica i conseqüent amb el foment de cultura de pau i de desarmament”.

Aquí us expliquem més sobre les accions del Centre Delàs davant el pas del Bahri Yeddah per Sagunt.Publicacions Relacionades
 30/04/2021

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!