El Centre Delàs rep a l’activista pels drets humans palestí, Jamal Juma, i es reuneix amb representants del Parlament de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona

El Centre Delàs rep a l’activista pels drets humans palestí, Jamal Juma, i es reuneix amb representants del Parlament de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona

El 3 d’octubre, coincidint amb el llançament i la presentació de l’informe “Negocis provats en combat”, el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, el Servei Civil Internacional de Catalunya i SUDS vam convidar a l’activista contra l’apartheid i els drets humans palestins, Jamal Juma.

Jamal, va participar en la presentació de l’informe conjuntament amb Natalia Abu-Sharar i les autores de l’informe, Alejandro Pozo Marín i Ainhoa Ruiz Benedicto, que es va realitzar a la seu de La Fede i en la que van assitir una veintena de persones.

Durant la seva presentació Jamal va desgranar com la situació als territoris palestins està empitjorant de manera notable. Va exposar les diverses formes en què avança la situació de vulneració de drets i expulsió i la seva relació amb l’expropació de terres i recursos naturals. Al mateix temps que s’endureix la segregació cap a totes les persones palestines establint cada vegada més espais de control i aturada del dret al moviment.

De la mateixa manera, ho va expressar els dies següents amb diverses reunions amb grups polítics del Parlament de Catalunya. Jamal es va reunir amb representants dels Comuns, ERC i CUP, per tal d’exposar la situació i ressaltar el valor de mocions com la que es va aprovar al Parlament el passat mes de juny i que denuncia que “el sistema que aplica Israel als Territoris Ocupats és contrari al dret internacional”.
Per acabar, Jamal es va trobar amb David Llistar, Director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona i altres tècnics del departament, per tal de ressaltar la importància que tenen les ciutats en el seu paper per garantir els drets humans per a totes les poblacions.

L’activista ha continuat la seva visita amb xerrades a Madrid i altres ciutats, convidat per diferents moviments socials.



Publicacions Relacionades
 06/10/2022

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!