El fill de Mitterand i el “angolagate”

El fill de Mitterand i el “angolagate”

Després de vuit anys de preparació per part del jutge instructor del cas s’ha iniciat, en octubre d’enguany a França, un procés dels que serveixen per desemmascarar la corrupció en les ramificacions que sovint travessen la política i les finances. El cas es remunta als anys 1988-1995, durant el segon septenni de François Mitterand i s’estén fins l’any 2000. En aquest es troben implicats Jean-François Mitterrad, fill del president ja mort, Jacques Attali, conseller presidencial i Xerris Pasqua, antic ministre de l’interior francès. En la banqueta dels 42 acusats de la trama seuran polítics, banquers, empresaris, periodistes i escriptors.

L’acusació manté que els homes de negocis Pierre Falcone i Arcadi Gaydamak van pagar uns 790 milions de dòlars de comissions il·legals per poder vendre a Angola, en aquell moment en plena guerra civil, i sotmesa a un embargament armamentístic per part de l’ONU, armes de l’antiga URSS i altres països de l’Est revenudes a preu d’or amb márgens de fins el 50%.

Segons l’acusació, les transaccions armamentístiques van ser realitzades per la companyia francesa Branco Internacional, propietat de Falcone, i per una filial eslovaca. El fill de Mitterrand, que havia estat delegat de l’Agencia France Presse (AFP) a Mauritània, aquests anys va exercir de “conseller personal” de son pare, pels assumptes africans.Publicacions Relacionades
 16/01/2009

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!