Conferència “Activisme contra la guerra. Guerra contra l’activisme: Pegasus, eines de control social. Hem de tindre por a ser activistes? És perillós denunciar el negoci de la guerra?”

  27 maig, 2022
 Lloc: Ca Revolta (Carrer de Santa Teresa, 10, 46001 València) i online
 Organitza: Centre Delàs d'Estudis per la Pau
 Tipus d'esdeveniment:

Els pròxims divendres 27 i dissabte 28 de maig tindrà lloc a València una nova trobada de la 2a Escola Pacifista del Centre Delàs “Recerca i activisme local-global per evitar la guerra i construir pau”.

Aquest cinquè mòdul del cicle formatiu en activisme pacifista començarà amb la conferència “Activisme contra la guerra. Guerra contra l’activisme: Pegasus, eines de control social. Hem de tindre por a ser activistes? És perillós denunciar el negoci de la guerra?” i es comptarà per al debat amb la participació de:

  • José Antonio Bautista, com a periodista expert. Director d’investigacions periodístiques a Porcausa i col·laborador del diari The New York Times.
  • Teresa de Fortuny, com a experta en indústria militar i de seguretat. Investigadora del Centre Delàs d’Estudis per la Pau (online)
  • David Fernández, com a activista espiat. Periodista i activista social (online)
  • Luis Arbide, com a activista antimilitarista. Miembro de la comisión ‘La Guerra Empieza Aquí’ de Ongi Etorri Errefuxiatuak
  • Cristina Ramón, com a activista per les ONG. Presidenta de la Coordinadora Valenciana d’ONGD

Moderarà l’acte la periodista Majo Siscar i el presentarà el coordinador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Jordi Calvo.

La conferència tindrà lloc a l’Associació sociocultural Ca Revolta de València a partir de les 18:30h, i també es podrà seguir online (a través de matrícula gratuïta a la sessió).

D’altra banda, els tallers tindran lloc dissabte dia 28 al mateix espai, i engegaran amb una presentació del llibre “Pacifistas en Acción. Desmilitarizar, desarmar, pacificar” que donarà peu al Taller d’activisme i campanyes per la pau i el desarmament. Més informació aquí.

Per assistir a qualsevol de les sessions de l’Escola Pacifista cal fer una matriculació prèvia (gratuïta) en aquest enllaç.

Sobre l’Escola Pacifista:

El Centre Delàs engega els seu segon curs sobre activisme i recerca per la pau, en el què investigadores i col·laboradores de l’entitat expertes en diverses temàtiques exposaran les darreres novetats, tendències i reflexions en algunes de les línies en les que treballen. Enguany es proposa com a novetat la inclusió d’expertes d’algunes de les entitats amb les que el Centre hi col·labora. Enguany es proposa una fórmula híbrida en la que es combinaran presentacions i assistència presencials amb l’online.

Per a més informació i per consultar el programa complet ves a la pàgina de l’Escola Pacifista.