2a sessió de l’Escola Pacifista del Centre Delàs: Activistes pel desarmament i la desmilitarització

  10 març, 2021
 Lloc: Formació en format virtual
 Organitza: Centre Delàs d'Estudis per la Pau
 Tipus d'esdeveniment:

La 1a Escola Pacifista del Centre Delàs d’Estudis per la Pau és una iniciativa de l’entitat que vol oferir formació a activistes i públic general interessats en temàtiques de pau, militarisme i desarmament. L’Escola comptarà amb més de 20 investigadores i activistes del Delàs i té com a objectiu compartir ideari i metodologies per a l’anàlisi del militarisme i l’armamentisme des d’una perspectiva de cultura de pau, així com capacitar i empoderar la ciutadania per tal d’afavorir un activisme informat i compromès per la pau, el desarmament i la desmilitarització. 

Aquesta activitat comptarà amb tres blocs, de dues sessions cadascun, que abordaran alguns dels eixos temàtics que el Centre treballa.

El segon bloc està programat pel 10 de març i es dedicarà a estudiar les connexions entre el pacifisme i altres lluites globals. La primera sessió estarà impartida per Ainhoa Ruiz, Chloé Meulewaeter, Pere Brunet i Albert Orta i tractarà els vincles entre el militarisme i l’armamentisme i les crisis climàtiques i migratòries que enfrontem. La segona sessió estarà a càrrec de Maria de Lluc Bagur, Nora Miralles i Elisenda Ribes, i explorarà com es relacionen el militarisme i el gènere, defenent una mirada i unes polítiques feministas com a alternativa a les violències que el militarisme genera i sosté. 

Pots consultar el programa complet amb informació de la resta de blocs aquí.

Aquesta activitat, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, serà la primera edició d’un curs que pretén establir-se com a referent per l’activisme pacifista a l’Estat espanyol, contribuint a generar una major sensibilització i una mobilització per la pau i el desarmament.

En vista de les circumstàncies generades per la pandèmia de la covid-19, l’Escola Pacifista es portarà a terme en format online. 

Inscripció gratuïta amb places limitades. Pots registra-te en aquest enllaç: https://forms.gle/6NX1DBG4cvtjp6mp6