Cicle de Debats-Presentacions “Seguretat i convivència a les ciutats”

  2 maig, 2019
 Lloc: Sala Joan Maragall del Centre Cívic Pati Llimona (carrer Regomir, 3 Barcelona)
 Organitza: Centre Delàs d'Estudis per la Pau i Universitat Internacional de la Pau
 Tipus d'esdeveniment:

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau i la Universitat Internacional de la Pau organitzen durant l’any 2019 un cicle de debats i presentacions del llibre “Polítiques de seguretat per a la pau. Una altra seguretat és possible i necessària”, per obrir un debat crític sobre com construir alternatives a les polítiques de seguretat a les ciutats i avançar cap a una seguretat per a la pau en l’àmbit local. El cicle, sota el títol “Seguretat i convivència a les ciutats” vol aportar reflexions crítiques i oferir l’anàlisi i propostes recollides en la publicació col·lectiva elaborada per expertes de totes dues entitats.

Existeixen alternatives locals i globals que poden donar valor a polítiques pacifistes i de seguretat i que, a més, són coherents amb la cultura de pau i la seguretat humana. És per això que des del Centre Delàs i la Unipau, es vol aportar a la construcció d’aquestes alternatives i a la promoció de la seva integració en l’àmbit municipal català.

Sessions del Cicle de debats-presentacions:

– 02/05/2019 (Barcelona) Desigualtats a les ciutats amb Carme Borrell, doctora en salut pública i gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona; Ricard Gomà, Doctor en Ciència Política i de l’Administració, professor titular al Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB; i Salvador Busquets, expert en desigualtats i director de Càritas Barcelona.

– 03/04/2019 (Barcelona), Violències i construcció de pau a les ciutats amb Tica Font, experta en seguretat i membre del Centre Delàs, i Amadeu Recasens, Comissionat de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona.