Conferència “Análisis crítico del Presupuesto de Defensa del año 2021” amb Quique Sánchez a Donostia

  27 maig, 2021
 Lloc: San Jeronimo kaleko Kripta (Udal Liburutegi Nagusia Ekitaldi Arekoa), Donosti
 Organitza: Centre Delàs d'Estudis per la Pau i Bake Ekintza Antimilitarista
 Tipus d'esdeveniment:

El pressupost consolidat del Ministeri de Defensa per a 2021 augmenta un 6,5% respecte a 2020 i arriba a la xifra de 10.863 milions d’euros, però si es tenen en compte les partides distribuïdes en altres ministeris, la despesa militar arriba als 21.623 milions, un nou rècord històric que suposa un augment del 10,3% respecte a l’any anterior. Aquest increment s’explica en part per les inversions en els nous Programes Especials d’Armaments (PEA), per als quals es disposen pagaments per 2.341 milions d’euros. En total, les inversions per a l’adquisició de material militar, infraestructures, instal·lacions, armes i altres, augmentaran el 2021 un 30,2% respecte a l’any 2020, sumant un total de 3.266 milions. Si afegim també la R+D militar, aquesta xifra arriba als 3.942 milions, la qual cosa representa un 20,4% del total de les inversions de l’Estat central.

El pròxim dijous 27 de maig a les 19h tindrà lloc a la San Jeronimo kaleko Kripta a Donostia, una nova conferència organitzada pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau i Bake Ekintza Antimilitarista que enguany abordarà una anàlisi crítica del Pressupost de Defensa per a l’any 2021. L’acte que comptarà amb la participació de Quique Sánchez, investigador membre del Centre Delàs i tècnic de l’International Peace Bureau Barcelona, acollirà la presentació del llibre recentment publicat pel Centre amb Icaria Editorial, “Gasto Militar y Seguridad Global. Perspectivas humanitarias y medioambientales”.

Aquesta conferència, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Donostia, s’emmarca dins de la Campanya Global sobre la Despesa Militar (GCOMS per les seves sigles en anglès) i és un acte preparatori del Congrés Internacional per la Pau del IPB que tindrà lloc del 15-17 d’octubre a Barcelona.