Comencen els Dies Globals d’Acció sobre la Despesa Militar (GDAMS) de 2024

  12 abril, 2024
 Lloc: Arreu
 Organitza: Internacional Peace Bureau
 Tipus d'esdeveniment:

Els Dies Globals d’Acció sobre la Despesa Militar (GDAMS per les seves sigles en anglès), tindran lloc enguany entre el 12 d’abril i el 15 de maig, fan una crida que vol apuntar a l’alt cost d’oportunitat que representa l’enorme despesa militar, sota el lema “La guerra ens costa un món”. Aquest període especial d’accions és part de la campanya GCOMS (Campanya d’Acció Global sobre la Despesa Militar) del International Peace Bureau (IPB) que coordina el Centre Delàs i que té per objectiu demandar grans reduccions de la despesa militar mundial i la redirecció d’aquests fons públics a atendre les veritables necessitats humanes.

Estem sent testimonis de les dramàtiques conseqüències de l’escalada de la militarització global, evident en els nombrosos conflictes armats a tot el món, especialment a Gaza i Ucraïna, però també a molts altres llocs convenientment ignorats del Sud Global. Estem patint les conseqüències d’un enfocament militarista de les relacions internacionals i de les emergències globals, imposat pels països del Nord, que alhora són responsables de la major part de les armes produïdes.
A més, els impactes ambientals -directes i indirectes- resultants d’aquests conflictes i la militarització subratllen encara més la necessitat urgent de pau.

La guerra ens costa un món.

Com anticipem un altre augment en la despesa militar global, els nostres esforços durant els dies d’acció global sobre despesa militar seran més crítics que mai. Els GDAMS 2024 inclouen:

  • 15 d’abril: Tax Day als Estats Units
  • 22 d’abril: Publicació del SIPRI de noves dades sobre despesa militar (xifres per al 2023) + Dia de la Terra
    – 9 de maig: Dia de la Pau a Europa
    – 14 i 15 de maig: Cimera del C7, organitzada per la Societat Civil per enfrontar el G7.

Podeu seguir totes les activitats, comunicats i novetats de la campanya internacional al seu web: https://demilitarize.org/