Taula rodona “Europa fortalesa: la història oculta, el cost humà”, presentació a Espanya de l’informe “Expandint la fortalesa. Les polítiques d’externalització de les fronteres de la UE”

  28 juny, 2018
 Lloc: Casal de Barri Pou de la Figuera de Barcelona (Carrer de Sant Pere Més Baix, 70, 08003)
 Organitza: el Centro Delàs de Estudios por la Pau, el Transnational Institute, Novact y el Migrant People's Tribunal (PPT)
 Tipus d'esdeveniment:

El dijous 28 de juny de 2018, tindrà lloc l’“Europa fortalesa: la història oculta, el cost humà”, un acte organizat pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau, el Transnational Institute, Novact i el Tribunal Permament dels Pobles (PPT), a Barcelona.

L’acte acollirà la presentació pública a Espanya de linforme “Expandint la fortalesa. Les polítiques d’externalització de les fronteres de la UE, de Mark Akkerman recentment publicat pel TNI i StopWapenhandel, que serà a càrrec de Niamh Aine Ni Bhriain, coordinadora de l’àrea de Guerra i Pacificació del Transnational Institute. L’acte comptarà també amb la participació d’altres expertes i representants de la societat civil i els moviments socials, com Juan Hernàndez Zubizarreta (professor de dret i investigador d’OMAL) i un representant del Sindicato de Manters, per tal de reflexionar i debatre sobre la problemàtica de les migracions i vulneracions dels drets de les persones desplaçades per la força.

Aquest acte constitueix una sessió introductòria a laudiència del Tribunal Permanent dels Pobles (TPP) que tindrà lloc a Barcelona els propers 29 i 30 de juny i 1 de juliol de 2018 (més informació aq) sobre la violació amb impunitat dels drets humans de persones migrants i refugiades, el #MigrantPPT, pobles contra les fronteres, #PeoplesVsBorders, impulsat per la Transnational Migrant Platform i el TransNational Institute i altres col·lectius de persones migrants i solidàries (esdeveniment a Facebook aquí).

Dia i hora: dijous 28 de juny de 2018, a les 19:00 hores 

Lloc: Casal de Barri Pou de la Figuera de Barcelona (Carrer de Sant Pere Més Baix, 70, 08003)

Organitzen: el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, el Transnational Institute, Novact i el Migrant People’s Tribunal (PPT)

Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Esdeveniment a Facebook aquí.

Sobre les expertes:

Niamh Aine Ni Bhriain

Coordinadora del programa de Guerra i Pacificació del Transnational Institute (TNI), experta en la militarització i l’impacte que aquesta té sobre el desplaçament forçat, compta amb diversos anys d’experiència treballant en zones de conflicte a Colòmbia i Mèxic, on ha acompanyat a persones defensores de drets humans, comunitats desplaçades, així com centres d’acolliment per a migrants. Té un LLM en el Dret Internacional dels Drets Humans de la Universitat Nacional d’Irlanda – Galway (NUIG) i un diploma de la Universitat Complutense de Madrid en acompanyament psico-social de víctimes de violència política.

Juan Hernández Zubizarreta

És doctor en Dret i professor de la Universitat del País Basc, a més de col•laborar en títols i màsters d’algunes universitats llatinoamericanes. Investigador de OMAL (Observatori de les Multinacionals d’Amèrica Llatina).

Maria Soler

Maria Soler és llicenciada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, on també va cursar un Màster en Comunicació de conflictes, pau i moviments socials. S’ha dedicat al periodisme i la comunicació per la construcció de pau, la transformació social i els Drets Humans. Intentant esbrinar com fer un periodisme més valent i com treballar per la construcció de pau des de la investigació i la comunicació. Actualment és tècnica de projectes sobre migracions, seguretat, empreses i Drets Humans a Novact.

Sindicat de Manters

Sindicat Popular de Venedors Ambulants, que són treballadors, migrants i lluitadors que davant el racisme i la violència institucional que sofreixen quotidianament han decidit organitzar-se per lluitar pels seus drets.