Taula rodona i seminari “Violència a les portes d’Europa. Militarització, murs i el negoci de les fronteres europees”

  28 març, 2019
 Lloc: Sala Polivalent del Espai Avinyó (Carrer Avinyó, 52, Barcelona)
 Organitza: Centro Delàs de Estudios por la Paz
 Tipus d'esdeveniment:

Presentació de l’informe del Centre Delàs “Aixecant murs. Polítiques de la por i securitització en la Unió Europea”

El pròxim dijous 28 de març tindrà lloc la taula rodona i seminari “Violència a les portes d’Europa. Militarització, murs i el negoci de les fronteres europees” que acollirà la presentació pública de l’informe del Centre Delàs d’Estudis per la Pau “Aixecant murs. Polítiques de la por i securitització en la Unió Europea”. L’acte oferirà un debat que abordarà diferents aspectes al voltant de la construcció de l’Europa Fortalesa, com són l’estratègia europea de seguretat i defensa, el negoci de la militarització de les fronteres i la violència i vulneració dels drets de les persones migrants i refugiades a les portes d’Europa que se’n deriva.

El debat comptarà amb la participació de Chris Jones, investigador de Statewatch i col·laborador del Transnational Institute (TNI); Sara Prestianni, periodista i fotògrafa coordinadora del projecte Externalisation Policies Watch de ARCI; Felip Daza,  codirector i investigador de l’Institut Internacional per a l’Acció No Violenta (NOVACT); Pere Brunet, investigador del Centre Delàs i coautor de l’Informe; Sara Cuentas, periodista i activista feminista descolonial de la Red de Migración, Género y Desarrollo; i Nebon Babou Bassono, portaveu d’Emergencia Frontera Sur. La taula estarà moderada per la investigadora del TNI i coordinadora de la Campanya Global per Desmantellar el Poder Corporatiu, Mónica Vargas.

Dia i hora: dijous 28 de març de 2019 a les 18:00 hores

Lloc: Sala polivalent de l’Espai Avinyó (Carrer Avinyó, 52, Barcelona)

Organitza: Centre Delàs d’Estudis per la Pau

Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona i Àrea Metropolitana de Barcelona

Esdevenimemt a Facebook aquí.

Perfil de les ponents:

Chris Jones
Investigador de Statewatch, amb el qual col·labora des de 2010, i està especialitzat en migracions, actuació policial i assumptes militars i de seguretat al Regne Unit i la UE.

– Sara Prestianni
Especialista en polítiques d’immigració internacional. El seu treball de recerca fotogràfica i política s’ha centrat des de 2003 a la regió del Mediterrani, amb missions a les fronteres internes i externes d’aquest espai, des de Líbia a Grècia, des de Canàries al Marroc, Mali, Turquia, Lampedusa. Ara col·labora amb l’oficina d’immigració ARCI i amb xarxes internacionals per a defensar els drets dels migrants.

– Felipe Daza
És llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Pompeu Fabra, Màster en Relacions Internacionals per la Fundació CIDOB i Diploma de postgrau en Prevenció de conflictes, gestió de crisi i rehabilitació post-conflicte per la Universitat Complutense de Madrid. Actualment, coordina a Novact NoVa les accions no violentes i de pau a l’Iraq, Líban, Jordània, Síria i Iemen, així com els esforços per a augmentar el control del comerç d’armes i les empreses de seguretat privada.

– Pere Brunet
Doctor i catedràtic jubilat de la Universitat Politècnica de Catalunya. Divulgador científic, interès en l’estudi de les implicacions socials de la ciència i l’enginyeria i en l’anàlisi del militarisme i terrorisme des d’una perspectiva inspirada en bases científiques, i en les aplicacions de la ciència en l’àmbit de la pau. Pere Brunet és investigador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i és un dels autors de l’informe “Aixecant Murs. Polítiques de la por i securitització a la Unió Europea”

– Sara Cuentas
Periodista, investigadora des de l’anàlisi feminista descolonial. Experta en gènere, interseccionalitat i drets humans. La seva experiència professional s’ha desenvolupat en organismes públics a Amèrica Llatina com a experta en gènere, impulsant processos formatius, d’enfortiment de capacitats i assessorant en estratègies polítiques i posicionament analític.

– Nebon Babou Bassono
Portaveu d’Emergencia Frontera Sur i president de l’Associació Burkineses de Barcelona.

– Mónica Vargas
Investigadora del Projecte de Poder Corporatiu, que forma part del Programa de Justícia Econòmica del Transnational Institute, TNI, i ha estat coordinant la Campanya Global per a Recuperar la Sobirania dels Pobles, Desmantellar el Poder Corporatiu i Detenir la Impunitat des de 2015. La seva recerca s’ha centrat en els últims anys en àrees com els impactes de l’empresa transnacional europea a Amèrica Llatina i el vincle amb el Règim de Comerç i Inversió.