Tallers sobre “Gènere, pau i militarisme: feminisme pacifista” i la “Crisi climàtica, militarització i alternatives des de la cultura de pau” en el 2n mòdul de l’Escola Pacifista (Barcelona)

  2 abril, 2022
 Lloc: Barcelona (Pati Manning i Seu de Lafede.cat)
 Organitza: Centre Delàs d'Estudis per la Pau
 Tipus d'esdeveniment:

Els pròxims dijous 31 de març i dissabte 2 d’abril tindrà lloc a Barcelona una nova trobada de la 2a Escola Pacifista del Centre Delàs “Recerca i activisme local-global per evitar la guerra i construir pau”.

Els tallers tindran lloc dissabte dia 2 a la seu de Lafede.cat (al carrer Tàpies 1-3 de Barcelona), i se centraran aquesta vegada en el Gènere, pau i militarisme: feminisme pacifista” i la “Crisi climàtica, militarització i alternatives des de la cultura de pau”. El primer taller comptarà amb la participació de les investigadores del grup de recerca de gènere del Centre Delàs, Maria de Lluc i Anna Montull; i el segon taller comptarà amb les expertes del Centre Delàs en les relacions entre militarisme i emergència climàtica, Pere Brunet, Chloé Meulewaeter i Albert Orta, i del membre de Greenpeace, Javi Raboso.

Aquest segon mòdul del cicle formatiu en activisme pacifista començarà amb un cinefòrum Aturem la guerra: Respostes pacifistes a preguntes sobre la guerra a Ucraïna” on es farà passi del documental “La Guerra Empieza Aquí” i es comptarà per al debat amb la participació d’Ina Robles, Javi Raboso, Jordi Calvo i Elisenda Ribes. Més informació aquí.

Per assistir a qualsevol de les sessions de l’Escola Pacifista cal fer una matriculació prèvia (gratuïta) en aquest enllaç.

Sobre l’Escola Pacifista:

El Centre Delàs engega els seu segon curs sobre activisme i recerca per la pau, en el què investigadores i col·laboradores de l’entitat expertes en diverses temàtiques exposaran les darreres novetats, tendències i reflexions en algunes de les línies en les que treballen. Enguany es proposa com a novetat la inclusió d’expertes d’algunes de les entitats amb les que el Centre hi col·labora. Enguany es proposa una fórmula híbrida en la que es combinaran presentacions i assistència presencials amb l’online.

Per a més informació i per consultar el programa complet ves a la pàgina de l’Escola Pacifista.