Taula rodona ‘Made In Spain: Exportem armes, alcem murs’ en el marc de les Jornades del Centre Delàs a València “Obrim fronteres a la gent, tanquem-les a les armes”

  30 juny, 2023
 Lloc: L’Octubre CCC (c/ de Sant Ferran, 12 València)
 Organitza: Centre Delàs d'Estudis per la Pau
 Tipus d'esdeveniment:

Aprofitant el pas de la Caravana Obrim Fronteres per València i Sagunt, el Centre Delàs se suma a les activitats de sensibilització i mobilització amb unes jornades sobre la guerra de fronteres i l’enviament d’armes des de ports espanyols, denunciant que es doni port segur a qui transporta armes (vaixells saudites que carreguen armes atraquen habitualment a Sagunt), mentre no s’ofereix port segur sinó que es militaritzen les fronteres, vulnerant els drets de persones migrants i de les qui fugen, precisament, de les guerres que alimenten les armes europees.

La segona part de les jornades “Obrim fronteres a la gent, tanquem-les a les armes. Contra la guerra de fronteres i l’enviament d’armes a ports valencians” tindrà lloc el divendres 30 de juny a les 10:00 a L’Octubre Centre de Cultura Contemporània i serà la taula rodona ‘Made In Spain: Exportem armes, alcem murs’ que acollirà la presentació del nou informe del Centre Delàs sobre comerç d’armes des de ports espanyols, i que comptarà amb un dels seus autors, Luis Arbide (La Guerra Empieza Aquí). Li acompanyaran a la taula Carlos Pérez Barranco (Antimilitaristes-MOC); Ángela Nzambi (CEAR PV), que desgranarà les violències a les fronteres que impacten en els drets, vides i cossos de les persones en moviment; que explicarà les accions de protesta dutes a terme al port de Sagunt davant l’arribada de vaixells de la naviera saudita Bahri, i Eduardo Aragón (membre dels Centre Delàs i la campanya Banca Armada), que presentarà una recerca recent que analitza el finançament de la indústria militar i fronterera per part de les entitats financeres. Moderarà la taula Àngela Pedraza, membre de Caravana Abriendo Fronteras PV.

Programa complet:

Dijous 29 de juny
18:30h · Moll de Malilla · Parc Central (València)

Diàleg Guerra de Fronteres
Gabriela Sánchez (Desalambre) i Lucila Rodríguez-Alarcón (porCausa)
Modera: Jordi Calvo (Centre Delàs)
20:00h · Marxa al CIE

Divendres 30 de juny
10:00h · L’Octubre CCC · c/ de Sant Ferran, 12 (València)

Taula redona: Made In Spain: Exportem armes, alcem murs
Ponents:
Luis Arbide – La Guerra Empieza Aquí
Carlos Pérez Barranco – Antimilitaristes-MOC
Ángela Nzambi – CEAR PV
Eduardo Aragón – Centre Delàs; Banca Armada
Modera: Àngela Pedraza – Caravana Abriendo Fronteras PV

Organitza: Centre Delàs
En col·laboració amb: Caravana Abriendo Fronteras / Jarit  / CEAR PV        
Amb el suport de: Ajuntament de València (Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració) / Diputació de València

Tota la informació sobre les jornades i les accions de la Caravana Obrim Fronteres 2023 al País Valencià, aquí.