“Militarització, negoci d’armes i lluita contra el terrorisme: qui es beneficia de la guerra?” al V Taller de Maputo sobre Impunitat Empresarial i Drets Humans

  8 setembre, 2021
 Lloc: Videoconferència
 Organitza: Justiça Ambiental
 Tipus d'esdeveniment:

Justiça Ambiental organitza el 6, 8 i 10 de setembre, una sèrie de converses en línia sobre el capitalisme, la societat i els drets humans, amb investigadors, professors i activistes de Moçambic, Sud-àfrica, Algèria, Uganda, Espanya, França, Irlanda i Equador .

A la segona sessió, que tindrà lloc el 8 de setembre, abordarem la «Militarització, negoci d’armes i lluita contra el terrorisme: qui es beneficia de la guerra?».

«Les estratègies militars s’han promogut a tot el món com la millor manera de tractar conflictes, insurreccions i terrorisme, però la realitat demostra que no són molt efectives. ¿De quina manera la indústria armamentística ha estat influint en els governs dels països més militaritzats? Què narratives es fabriquen per normalitzar i perpetuar les guerres? Quina és la relació entre extractivisme i militarització? I per què és això rellevant per reflexionar sobre el conflicte a Cabo Delgado, a nord de Moçambic ».

L’acte es podrà seguir a través de Zoom a les 14h i tindrà interpretació al portuguès, anglès i francès. Pots realitzar la teva inscripció aquí.