Webinar “Armas, negocio, política, opacidad. Un recorrido por el comercio de armas del Estado español”

  30 juny, 2020
 Lloc: Videoconferència
 Organitza: Centre Delàs d'Estudis per la Pau i Icaria Editorial
 Tipus d'esdeveniment:

Quina és la correlació entre la despesa militar, les exportacions d’armes i els conflictes armats? Es compleix la legislació actual de regulació del comerç d’armes? Quines responsabilitats hi ha darrere la venda d’armes espanyoles a països implicats en conflictes armats i vulneracions de Drets Humans?

El proper dimarts 30 de juny tindrà lloc el Webinar “Armes, negoci, política, opacitat. Un recorregut pel comerç d’armes de l’Estat espanyol“, que presentarà les principals conclusions del nou llibre “Armas, negocio, política, opacidad”, publicat per Icària Editorial.

El webinar comptarà amb algunes de les autores de el llibre i invesigadores expertes en comerç d’armes del Centre Delàs, com són Tica Font, Alejandro Pozo, Chloé Meulewaeter i Edgard Vega. Aquesta presentació, prèvia a l’llançament de el llibre, que s’ha hagut de retardar per motius relacionats amb la Covid-19, i que estarà disponible en pre-venda el dia de la presentació, ens posarà de manifest que el Govern espanyol no només és molt poc rigorós en el compliment de la legislació, sinó que en determinats supòsits es pot entendre que estan adoptant decisions clarament il·legals (vendes a l’Aràbia Saudita). D’altra banda, veurem que es prioritza els criteris econòmic-comercials (vendre el màxim possible) i els geopolítics (vendre als aliats) d’aquestes exportacions, abans que la protecció dels Drets Humans o la prevenció de conflictes armats.

L’acte, organitzat pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau amb la col·laboració d’Icària Editorial i el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, es podrà seguir en directe a través del Canal de Youtube del Centre Delàs on s’obrirà un xat per a què els participants puguin comentar, preguntar i participar del debat en directe.


  Segueix el Webinar en directe aquí