Webinar de la campanya GCOMS sobre despesa militar al Fòrum Social Mundial

  24 gener, 2021
 Lloc: Videoconferència
 Organitza: Campanya GCOMS, IPB, Centre Delàs i Fòrum Social Mundial
 Tipus d'esdeveniment:

El proper diumenge 24 de gener a les 17 hores (CET), la campanya de l’IPB, GCOMS, coordinada pel Centre Delàs, organitzarà un seminari web sobre despesa militar dins del Fòrum Social Mundial, com a part de les activitats programades durant el Dia de la Pau dins l’edició d’enguany. L’objectiu principal de la sessió serà alertar sobre la despesa militar com a qüestió clau per als moviments socials de tot el món que busquen justícia ambiental i social.

La conferència reunirà expertes i activistes de GCOMS, que debatran sobre els nivells actuals de despesa militar a nivell mundial des d’una perspectiva crítica, argumentant que el poder militar en constant creixement perpetua i exacerba els conflictes i la inestabilitat a tot el món. En línia amb el missatge de la campanya, els ponents argumentaran que la despesa militar no proporciona una seguretat real a les persones i ens impedeix afrontar adequadament els desafiaments globals als quals s’enfronten els moviments socials presents en aquest fòrum, com ara el canvi climàtic, l’augment de la desigualtat, les migracions, o fins i tot la pandèmia COVID-19.

Programa de la sessió

Moderació: 

Jordi Calvo – Coordinador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i de la campanya GCOMS, vicepresident del International Peace Buerau (IPB)

Ponents:

– Colin Archer  – ex secretari general del IPB i guanyador del Sean MacBride Peace Prize
– Chloé Meulewaeter – Investigadora del Centre Delàs i consultora de la campanya GCOMS
– Tori Bateman – American Friends Service Committee
– Quique Sánchez – Investigador del Centre Delàs i Tècnic de la campanya GCOMS

Podeu registrar-vos i rebre l’enllaç a la sala Zoom omplint aquest formulari: https://demilitarize.org/media_news/gcoms-at-the-world-social-forum/

Podeu consultar el programa complet del Fòrum Social Mundial 2021 aquí.