Webinar de presentació de l’informe: “Militarisme i crisi ambiental. Una reflexió necessària. Com perpetua el militarisme l’emergència climàtica?”

  28 abril, 2021
 Lloc: Canal de Youtube del Centre Delàs d'Estudis per la Pau
 Organitza: Centre Delàs d'Estudis per la Pau
 Tipus d'esdeveniment:

El proper dimecres 28 d’abril es realitzarà el Webinar de presentació de l’informe: “Militarisme i crisi ambiental. Una reflexió necessària. Com perpetua el militarisme l’emergència climàtica?”. Una recerca publicada pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau, que pretén analitzar la manera en què el militarisme impacta en l’actual situació d’emergència climàtica a través de diferents polítiques. Al mateix temps que s’empra el militarisme davant les conseqüències d’aquesta crisi, la qual cosa agreuja la situació de vulnerabilitat de milers de persones.

L’acte comptarà amb la participació de persones expertes i activistes pel medi ambient i el clima, com Gustavo Duch i Claudia Bosch i les dues investigadores del Centre Delàs i coordinadores de l’informe, Chloé Meulewaeter i Pere Brunet. L’objectiu és el de tractar de manera transversal la crisi climàtica i reflexionar sobre la necessitat d’abordar la pau mediambiental com una condició necessària per revertir els efectes de l’emergència climàtica.

Gustavo Duch, coordinador de la revista “Sobirania Alimentària, Biodiversitat i Cultures”. Autor de llibres com “El que cal empassar”, “Aliments sota sospita”, “Sense rentar-se les mans” i “Molta gent petita”. També és membre de la cooperativa “El pa sencer”.

Chloé Meulewaeter, doctoranda en la línia de Cultura de Pau. Investiga la relació entre la despesa militar i els conflictes armats. Autora de publicacions com “Despesa Militar i Seguretat Global”, “No hi ha treva per als danys mediambientals militars al planeta. Coordinadora i autora de l’informe “Militarisme i crisi ambiental. Una reflexió necessària”.

Pere Brunet, és doctor i catedràtic jubilat de la Universitat Politècnica de Catalunya. Divulgador científic i expert en les aplicacions de la ciència en l’àmbit de la pau. Autor de publicacions com “Crisi ambiental, prioritats i despesa militar i El negoci de les armes que van contra l’ètica i les persones”. Coordinador i autor de l’informe “Militarisme i crisi ambiental. Una reflexió necessària”.

Claudia Bosch, politòloga per la UAB i especialitzada en Desenvolupament Internacional pel IBEI, activista pel clima i membre d’Extinction Rebellion a Catalunya.

El webinar, compta amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i es podrà seguir en directe a través del Canal de Youtube del Centre Delàs d’Estudis per la Pau.