Webinar “Món emmurallat: Què hi ha darrere de la militarització de fronteres i la construcció de l’Apartheid Global?”

  7 abril, 2021
 Lloc: Canal de Youtube del Centre Delàs d'Estudis per la Pau
 Organitza: Centre Delàs d'Estudis per la Pau
 Tipus d'esdeveniment:

El pròxim dimecres 7 d’abril tindrà lloc el Webinar “Món emmurallat: Què hi ha darrere de la militarització de fronteres i la construcció de l’Apartheid Global?” un debat que vol partir de les reflexions de l’últim informe publicat pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau, el Transnational Institute (TNI), la campanya holandesa contra el comerç d’armes Stop Wapenhandel i la Stop The Wall Campaign, sobre construcció de murs i militarització de fronteres, “Món emmurallat. Cap a l’Apartheid Global”.

L’acte comptarà amb la participació d’Ainhoa Ruiz Benedicto, investigadora del Centre Delàs experta en militarització de fronteres i securitització i autora principal de l’informe; que parlarà sobre la construcció de murs i tanques arreu del món i sobre el model securitari que militaritza fronteres i criminalitza les migracions.

José Bautista, director d’investigacions periodístiques i investigador sobre el negoci de la militarització de fronteres a la Fundación PorCausa, ens parlarà els actors que hi ha darrera aquesta militarització de fronteres.

Cristina Mas, periodista del Diari Ara especialitzada en migracions, abordarà com s’alimenten des dels mitjans de comunicació els discursos que sustenten el racisme sistèmic amb els quals es justifica l’aixecament de murs i la militarització de fronteres així com les polítiques migratòries que vulneren els drets de les persones migrants.

Karim Sabni El Garraf, soci cooperatiu a IDÀRIA i membre de Social Project 4.0, activista antiracista i expert en migracions, parlarà de les conseqüències d’aquestes polítiques basades en la securitització sobre els cossos i vides de les persones migrants i desplaçades per la força, en les fronteres i més enllà de les fronteres.

El webinar, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, es podrà seguir en directe a través del Canal de Youtube del Centre Delàs.


  Segueix el Webinar en directe al Canal de Youtube del Centre Delàs d'Estudis per la Pau