Fòrums i materials

IV Fòrum Mundial de Territoris i Ciutats de Pau – Bogotà 2023

Els pròxims 27 i 28 de juny tindrà lloc a Bogotá el IV Foro Mundial Ciudades y Territorios de Paz que tornarà a oferir un escenari de diàleg i treball col·laboratiu enfocat a construir solucions i eines institucionals i socials que contribueixin a construir una pau sostinguda a les ciutats, els territoris i les comunitats.

III Fòrum Mundial de Ciutats i Territoris de Pau – Ciutat de Mèxic 2022

El 2017 i 2018 es van celebrar a Madrid la primera i segona edició del Fòrum Mundial sobre Violències Urbanes i Educació per a la Convivència i la Pau, amb l’objectiu de compartir l’anàlisi sobre les diverses manifestacions de violència a les ciutats i territoris, així com de presentar les seves experiències en matèria de construcció de pau. El Govern de la Ciutat de Mèxic, acompanyat d’un Comitè Organitzador Internacional (COI), conformat per representants de governs locals, organitzacions de la societat civil, organismes internacionals, regionals, nacionals i locals, va assumir la realització d’una tercera convocatòria. El Centre Cultural Espanya a Mèxic, membre d’aquest Comitè de la Tercera edició del Fòrum Mundial sobre Ciutats i Territoris de Pau, contribueix a aquest procés ampli de reflexió, incidència i acció sobre la construcció de pau a les ciutats i territoris, a través del següent programa cultural en línia que es durà a terme d’octubre de 2020 a abril de 2021.

II Fòrum Mundial sobre Violències Urbanes i Educació per a la Convivència i la Pau – Madrid 2018

El II Fòrum Mundial es va celebrar a Madrid els dies 5, 6, 7 i 8 de novembre de 2018.

Documents:

I Fòrum Mundial sobre Violències Urbanes i Educació per a la Convivència i la Pau – Madrid 2017

El mes d’abril de 2017 es va celebrar a Madrid al I Fòrum Mundial sobre Violències Urbanes i Educació per a la Convivència i la Pau, arran d’una iniciativa de Manuela Carmena, que en aquest moment era alcaldessa de Madrid.

El Fòrum va reunir actors de tots els sectors de la societat: polítics, sociòlegs, investigadors de la pau i ciutadans per a compartir experiències i buscar propostes als problemes per a aprendre a conviure en pau.

El Fòrum va comptar amb l’assistència de més de 3.500 persones vingudes de més d’un centenar de països de tots els continents. També va disposar de la participació d’AIPAZ dins del seu comitè organitzador i en l’elaboració del document conceptual i marc teòric del fòrum, de les relatories de totes les sessions i d’un diagnòstic participatiu de les violències a la ciutat de Madrid.

Documents: