Cambio climático S.A.

Cambio climático S.A.

Cambio climático S.A. Cómo el poder [corporativo y militar] está moldeando un mundo de privilegiados y  desposeídos ante la crisis climática

En l’actual crisi climàtica, el discurs del capitalisme verd veu la seguretat com un sector en auge del qual seguir extraient beneficis: de la fabricació d’armament sostenible (bales baixes en plom, coets amb menys tòxics o vehicles blindats amb menors emissions de carboni) , a la cada vegada més intensificada militarització de les fronteres o l’acaparament de terres al llarg i ample del planeta, mentre els expulsats del sistema es van multiplicant: “el sistema capitalista no pot funcionar bé greixat si coexisteixen 8.000 milions de persones al món. El canvi climàtic és el teló de fons i la propera causa d’aquesta ofensiva, igual que la seva justificació “, apunta Susan George, en el pròleg del llibre.

Aquesta obra planteja una sèrie de preguntes incòmodes davant aquest escenari de “seguretat climàtica” i també qüestiona si institucions de dubtós recorregut en la lluita enfront del canvi climàtic com el Pentàgon o Shell, entre d’altres, són les més indicades per reformular l’abast del canvi climàtic, prioritzant l’enfocament de l’adaptació i la seguretat enfront de la perspectiva de la justícia social i ambiental. Tal com assenyala el director de FUHEM Ecosocial, entitat editora del llibre en castellà, Santiago Álvarez Cantalapiedra: “Seria molt convenient contemplar el canvi climàtic com el que veritablement és: un conflicte ecosocial de caràcter global que ha de ser abordat en termes de justícia social i no d’ordre públic “.

Autor: Nick Buxton, del Transnational Institute (TNI)

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau hi ha col·laborat amb la traducció.

Podeu llegir el pròleg de Susan George aquí

Més informació sobre el llibre en aquest Dossier. 14/06/2017

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!