Informe 45 del Centre Delàs: Asseguradores i Fons de Pensions que financen empreses d’armes. Actualització de la Banca Armada a Espanya 2020

Informe 45 del Centre Delàs: Asseguradores i Fons de Pensions que financen empreses d’armes. Actualització de la Banca Armada a Espanya 2020

Després de 14 anys d’investigacions i accions sobre el finançament del sector armamentista, hem considerat necessària l’elaboració d’un treball que es focalitzi en analitzar les relacions entre un altre gran pilar del sistema financer, el sector de les assegurances i fons de pensions, i la indústria armamentista.

El resultat que presenta aquest nou informe sobre la Banca Armada a Espanya és contundent: a més de finançar a les empreses d’armes a través de les nostres comptes corrents, dels nostres dipòsits a termini o de la compravenda d’accions i bons amb els quals obtenim rendibilitat dels mercats financers, estem ajudant de manera determinant a l’expansió del sector armamentista amb la contractació d’assegurances personals (de vida, salut,…), de danys (vehicle, robatori, incendis,…), o de prestació de serveis (d’assistència en viatge, de decessos,…) però també amb la contractació de plans de pensions.

La publicació identifica a Espanya 25 asseguradores armades i 19 de fons de pensions que financen a empreses d’armes, alhora que actualitza un any més les dades sobre els bancs que inverteixen i financen el sector armamentista, la Banca Armada a Espanya.

Autors: Jordi Calvo i Eduardo Aragón

Pots consultar i descarregar el resum executiu en català i en castellà, i l’ informe complet en català i en castellà. Pròximament disponible en anglès.


 23/09/2020


Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!